Σε γενικό lockdown μπαίνει από τις 6 το πρωί του Σαββάτου (07/11) η Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Το μέτρο αυτό θα έχει διάρκεια τριών εβδομάδων, όπως αποφάσισε ο πρωθυπουργός, υιοθετώντας την εισήγηση των λοιμωξιολόγων, έπειτα από την αύξηση των κρουσμάτων το τελευταίο διάστημα.

Σε διευκρινίσεις για τη λειτουργία των δομών και των φορέων που βρίσκονται υπό την εποπτεία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων προχώρησε το αρμόδιο υπουργείο, μετά τη σημερινή συνεδρίαση της αρμόδιας υφυπουργού για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνας Μιχαηλίδου, με την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων και τις σχετικές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ειδικότερα, κατά την περίοδο του lockdown, ύστερα από την εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας, προβλέπονται τα εξής:

  • ΚΔΑΠ (Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης): Αναστολή λειτουργίας.
  • ΚΔΑΠΜΕΑ (Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες): Παραμένουν ανοιχτά με ειδική σύσταση για διαχωρισμό ανηλίκων και ενηλίκων.
  • ΚΔΗΦ (Κέντρα Διημέρευσης/Ημερήσιας Φροντίδας): Παραμένουν ανοιχτά με τακτικούς ελέγχους (rapid test) προσωπικού και ωφελουμένων κάθε εβδομάδα.
  • Βρεφονηπιακοί: Συνεχίζεται η λειτουργία τους στο πλαίσιο των οδηγιών για την αποφυγή της διάδοσης του κορονοϊού.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Πηγή: newsbeast.gr