Το ρωσικό κράτος βρίσκεται πίσω από τα παραπλανητικά τηλεφωνήματα που έγιναν σε δύο Βρετανούς υπουργούς και για μια απόπειρα τηλεφωνικής κλήσης σε έναν τρίτο, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον.

Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Μπεν Ουάλας και η υπουργός Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ δήλωσαν ότι έγιναν και οι δύο στόχος αυτών των προσπαθειών τηλεφωνικής παραπλάνησης. Ο εκπρόσωπος του Τζόνσον είπε ότι έγινε επίσης μια παρόμοια αλλά ανεπιτυχής προσπάθεια να εξαπατηθεί η υπουργός Πολιτισμού Ναντίν Ντόρις.

«Αυτή είναι η συνήθης πρακτική για τις ρωσικές επιχειρήσεις υπηρεσιών πληροφόρησης και η παραπληροφόρηση είναι μια τακτική που έρχεται απευθείας από το εγχειρίδιο του Κρεμλίνου για να προσπαθήσει να αποσπάσει την προσοχή από τις παράνομες δραστηριότητές τους στην Ουκρανία και τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που διαπράττονται εκεί» συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος.

Ο Μπεν Ουάλας είχε δηλώσει ότι κάποιος που προσποιήθηκε ότι ήταν ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του πριν λίγες ώρες, κάνοντας του «παραπλανητικές ερωτήσεις».

«Σήμερα έγινε μια απόπειρα από έναν απατεώνα που ισχυριζόταν ότι είναι ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας να μιλήσει μαζί μου. Έθεσε πολλές παραπλανητικές ερωτήσεις και αφότου έγινα καχύποπτος, τερμάτισα την κλήση», έγραψε ο Ουάλας στο Twitter. Και πρόσθεσε: «Καμία ρωσική παραπληροφόρηση, διαστρέβλωση και βρώμικα κόλπα δεν μπορούν να αποσπάσουν την προσοχή από τις ρωσικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την παράνομη εισβολή στην Ουκρανία. Μια απεγνωσμένη προσπάθεια».

Πηγή: newsbeast.gr