Για τον λόγο που συνεχίζει να φορά μάσκα στα paddock της Formula 1, παρά την άρση των περιορισμών κατά του κορονοϊού, μίλησε ο Λούις Χάμιλτον. Το 2020 όταν ξεκίνησε το πρωτάθλημα της Formula 1 εν μέσω της πανδημίας της Covid-19, υπήρξαν ορισμένα μέτρα ασφαλείας ώστε το προσωπικό των ομάδων και οι οδηγοί να προστατευτούν. Η χρήση της μάσκας ήταν υποχρεωτική, όμως σήμερα, εν έτει 2022 τα μέτρα έχουν αλλάξει σημαντικά και είναι λιγότερο αυστηρά.

Ο Λούις Χάμιλτον που έχει κολλήσει τον ιό δύο φορές, με τη μία να του στερεί τη δυνατότητα να αγωνιστεί στο GP Μπαχρέιν του 2020, δεν επιθυμεί να νοσήσει για τρίτη φορά. Για το λόγο αυτό συνεχίζει να φοράει μάσκα ακόμη και σε ανοιχτούς χώρους, κάτι που το αποκαλεί προσωπική επιλογή.

«Έχω παρατηρήσει πως αρκετά άτομα γύρω μου αρρωσταίνουν και το σίγουρο είναι πως δεν θέλω να το πάθω κι εγώ. Το έχω ήδη ζήσει δύο φορές. Αρκετοί φίλοι μου, μου έχουν στείλει μηνύματα πως έχουν κολλήσει και κάποιοι είναι πιο άσχημα από άλλους. Κανένας δεν φοράει μάσκα, οπότε θα φορέσω σίγουρα εγώ. Παροτρύνω τον κόσμο να κάνει αυτό που θέλει, πρόκειται για τη δική σας υγεία και στην τελική, εγώ θέλω να γυρίσω σπίτι μου υγιής. Θέλω να μπορώ να σηκωθώ το πρωί και να κάνω την προπόνησή μου και να έχω τους ανθρώπους που αγαπώ δίπλα μου και ασφαλείς. Είναι μία προσωπική επιλογή να φοράω μάσκα» ανέφερε ο 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στο πλαίσιο του Grand Prix Αυστρίας.

Ο Χάμιλτον δεν είναι ο μοναδικός οδηγός που έχει χάσει αγώνα της Formula 1 λόγω της Covid-19. Oι Σέρχιο Πέρεζ και Λανς Στρολ έχουν επίσης νοσήσει από τον ιό και έχουν απουσιάσει από αγωνιστικά τριήμερα, αμφότεροι το 2020. Αρκετοί οδηγοί του grid έχουν έρθει σε επαφή με την Covid-19 από τότε που ξέσπασε η πανδημία, όμως οι συγκεκριμένοι τρεις έχουν χάσει αγώνα.

Πηγή: gazzetta.gr

Πηγή: newsbeast.gr