Το σοκ που προκάλεσε στις αρχές Φεβρουαρίου στην ελληνική κοινωνία η εν ψυχρώ δολοφονία ενός νέου παιδιού, του 19χρονου Άλκη, στη γειτονιά του στη Θεσσαλονίκη από επίσης νεαρούς που όμως ήταν διψασμένοι για αίμα και δηλητηριασμένοι από οπαδικό φανατισμό ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Η κυβέρνηση βλέποντας ότι πλέον είναι λαϊκή απαίτηση να μπει ένα τέλος σε τέτοια φαινόμενα και να κλείσουν μια για πάντα οι χώροι που τα εκτρέφουν, ανακοινώνει σήμερα ένα ακόμα πιο αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας.

Της ανακοίνωσης των μέτρων αυτών είχε προηγηθεί σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, ενώ και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του είχε δώσει το περίγραμμα των μέτρων που θα ανακοινωθούν σήμερα από τους συναρμόδιους υπουργούς.

Έτσι, αυστηροποιείται ο τρόπος εφαρμογής των ποινών για οπαδική βία και αυτές που θα επιβάλλονται θα είναι χωρίς αναστολή. Η χαρακτηριστική φράση του πρωθυπουργού ήταν: «Είναι καλύτερα κάποιος να μπει μέσα για λίγο παρά να του έχει επιβληθεί ποινή και αυτός να κυκλοφορεί ελεύθερος».

Επίσης, η είσοδος στις θύρες των οργανωμένων οπαδών στα γήπεδα θα γίνεται μόνο με εισιτήριο διαρκείας.

Αυτό που επίσης θα ακούσουμε σήμερα από τα χείλη των υπουργών θα είναι το «λουκέτο» στους συνδέσμους των χούλιγκαν. Η λειτουργία των λεγόμενων «λεσχών φιλάθλων» θα επιτρέπεται μόνο κάτω από πολύ αυστηρές προϋποθέσεις.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν στο newsbeast.gr ότι τα μέτρα αυτά δεν θα μείνουν στα χαρτιά. Θυμίζουν μάλιστα τη φράση του πρωθυπουργού όταν ρωτήθηκε τι σκέφτεται για τις αντιδράσεις που θα υπάρξουν από το οπαδικό κίνημα: «Και εάν μερικοί χούλιγκαν είναι στα κάγκελα… ξίδι».

Οι ανακοινώσεις θα γίνουν σήμερα στις 11.30, από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου.

Πηγή: newsbeast.gr