Το Love, Death & Robots, επέστρεψε στο Netflix με την 3η του σεζόν.

Η σειρά των Tim Miller αλλά και David Fincher, ο οποίος μάλιστα σκηνοθετεί το 2ο επεισόδιο, μας προσφέρει 9 ολόφρεσκα επεισόδια (15-20 λεπτά) γεμάτα τρέλα, φιλοσοφικές και ηθικές ανησυχίες αλλά και…εξωγήινους!

Σύμφωνα με το Lordoftheseries.gr κάθε επεισόδιο φυσικά έχει τη δική του μορφή, τον δικό του ξεχωριστό τόνο αλλά και animation, μιας και σε κάθε επεισόδιο εργάστηκαν διαφορετικά studios και δημιουργοί. Οι ανθολογικές ιστορίες μας μεταφέρουν από τα πιο μακρινά σημεία του γαλαξία έως τα έγκατα της γης και από έναν στάβλο γεμάτο από…ποντίκια-πολεμιστές μέχρι ένα πλήρωμα ενός καραβιού.

Η πεμπτουσία κάθε επεισοδίου βρίσκεται στην ηθική ή την ανηθικότητα των ανθρώπων και στο πως επιλέγουν να διαχειριστούν κρίσιμες γι’ αυτούς καταστάσεις. Φυσικά, το αίμα, η βία και το μαύρο χιούμορ δεν λείπουν, όπως δεν λείπει και η ματαιότητα του πως ό’τι και να συμβεί στο τέλος τα πράγματα θα είναι άσχημα αν εμείς οι άνθρωποι συνεχίσουμε να φερόμαστε με βάση το συμφέρον μας και όχι το ευρύτερο καλό.

Ακολουθεί το review από την συντακτική ομάδα του Lordoftheseries.gr

Μπορεί το Netflix 5 ή και 6 στις 10 φορές να μας προσφέρει μετριότητες όμως το Love, Death & Robots είναι μία τρανή και ξεκάθαρη εξαίρεση. Όπως και οι δύο προηγούμενες σεζόν (κυρίως η 1η), έτσι και η 3η, μας χαρίζει απολαυστικά επεισόδια (άλλα λιγότερο, αλλά περισσότερο) με το 2ο και το 9ο να ξεχωρίζουν. Η σκηνοθεσία σε κάθε επεισόδιο είναι άψογη και δένει τέλεια με το εκάστοτε σενάριο.

Αυτό το κομμάτι είναι ξεκάθαρα το πιο ιντριγκαδόρικο της σειράς, μιας και όπως είπαμε εγείρει διάφορα φλέγοντα ζητήματα που μας αφορούν όλους. Τα ευφάνταστα και περίπλοκα σκηνικά που εκτυλίσσονται στις οθόνες μας σίγουρα δίνουν μπόλικη τροφή για σκέψη.

Από την άλλη, το κομμάτι του animation παίρνει ένα “10” χωρίς καμία σκέψη καθώς η δουλειά που γίνεται στον τομέα αυτό είναι εκπληκτική και αποφέρει ένα οπτικό αποτέλεσμα που σε αφήνει με το στόμα ανοιχτό.

Το μόνο αρνητικό είναι πως τα επεισόδια ήταν μικρά σε διάρκεια. Αυτή βέβαια είναι η “φιλοσοφία” των δημιουργών της σειράς εξ’ αρχής με μικρής διάρκειας επεισόδια.

Αν θέλετε λοιπόν να δείτε μία εξαιρετική ανθολογική σειρά, με σενάριο που θα σας κάνει να σκεφτείτε και να κολλήσετε αλλά και με εφέ που θα σας εντυπωσιάσουν, το Love, Death & Robots και η 3η του σεζόν είναι η απόλυτη επιλογή.

Πηγή: newsbeast.gr