Την τουρκική επίθεση εναντίον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, καταδικάζει ο Ανδρέας Λοβέρδος.

«Μπορεί η Τουρκία να θέλει να ξεχαστούν τα εγκλήματά της, αυτό όμως δεν σημαίνει πως οι λαοί που υπέστησαν τα εγκλήματα αυτά πρέπει να τα ξεχάσουν», δήλωσε σχετικά ο τομεάρχης Εξωτερικών του Κινήματος Αλλαγής.

Και συμπλήρωσε: «Η επίθεση των Τουρκικών Αρχών κατά της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας είναι ανεπίτρεπτη και απολύτως καταδικαστέα».

Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Η επίμαχη φράση της ΠτΔ και η απάντηση της Άγκυρας

Υπενθυμίζεται ότι το τουρκικό ΥΠΕΞ αντέδρασε έντονα στις δηλώσεις της Προέδρου της Δημοκρατίας κατά τον χαιρετισμό της στην εκδήλωση επίσημης παρουσίασης του σχεδίου ανέγερσης του Μεγάρου Παγκόσμιου Ποντιακού Ελληνισμού Σουρμένων στον χώρο του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού.

«Η ιστορία του Ποντιακού ελληνισμού υπήρξε μακρά, λαμπρή και οδυνηρή. Η τραγική κατάληξή της, με την μεθοδευμένη και συστηματική γενοκτονία που με διωγμούς, σφαγές, προσπάθειες βίαιου εξισλαμισμού και ανείπωτη βαρβαρότητα, τους ξερίζωσε από τις πατρογονικές εστίες τους και τους έφερε στον δρόμο της προσφυγιάς, είναι ανεπούλωτο τραύμα. “Ο άνθρωπος έχει ρίζες, κι όταν τις κόψουν πονεί”, έλεγε ένας άλλος πρόσφυγας, ο Γιώργος Σεφέρης», τόνισε, μεταξύ άλλων, η κα Σακελλαροπούλου.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών έκανε λόγο αβάσιμες δηλώσεις και ισχυρισμούς ενώ στράφηκε και κατά της Ελλάδας, κατηγορώντας την για βάρβαρα εγκλήματα.

«Η Ελλάδα ήταν αυτή που επιχείρησε να εισβάλει και να καταλάβει την Ανατολία και ότι ο ελληνικός στρατός διέπραξε βάρβαρα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, ειδικά εναντίον αθώων πολιτών στην περιοχή της Δυτικής Ανατολίας», ανέφερε χαρακτηριστικά το ΥΠΕΞ της γείτονος.

Πηγή: newsbeast.gr