«Ποτέ ξανά η πατρίδα μας να μην κυλήσει σε τέτοιες κατηφόρες. Τέτοια αδικία οφείλουμε όλοι να διασφαλίσουμε ότι δεν θα γίνει», δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας στην Ολομέλεια για το απαλλακτικό βούλευμα που εκδόθηκε ομόφωνα προς το πρόσωπό του, όσον αφορά την εμπλοκή στην υπόθεση της Novartis.

Όπως είπε, «εκείνοι που επιχείρησαν να με πλήξουν προσωπικά, πολιτικά, ηθικά υπήρξαν για χρόνια λαλίστατοι και οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι τους ανάλωσαν τόνους μελάνι για να εκτοξεύσουν λάσπη. Οι πολιτικοί λογαριασμοί, όμως, πρέπει να κλείνουν. Και αν οι συκοφαντικές φωνές τώρα που βγήκε ομόφωνο, τελεσίδικο βούλευμα για την οριστική απαλλαγή μου σιώπησαν, εγώ δεν θα σιωπήσω. Όχι μόνο εμείς εδώ αλλά σύσσωμο το πανελλήνιο ενθυμείται το κατάπτυστο επικοινωνιακό σόου, που είχε στήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, μέσα σε αυτή την αίθουσα με δέκα κάλπες που κάθε μία από αυτές είχε το όνομα πρώην Πρωθυπουργών και πρώην Υπουργών, με σκοπό αυτοί να εξοντωθούν πολιτικά και ηθικά και διά αυτών να διαλυθούν τα κόμματα στα οποία ανήκουν. Ένας ήταν ο στόχος. Και για να τον πετύχουν δεν ορρώδησαν προ ουδενός: να σβήσουν από τον πολιτικό χάρτη το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία, ώστε να παραμείνει ο ΣΥΡΙΖΑ κυρίαρχος του πολιτικού πεδίου. Ανάμεσα σε αυτά τα πολιτικά πρόσωπα είχε συμπεριληφθεί και ο ομιλών. Η ποινική δίωξη εναντίον μου βεβαίως απέληξε στην οριστική και πανηγυρική απαλλαγή μου με την έκδοση ομόφωνου τελεσίδικου βουλεύματος».

Και πρόσθεσε: «Το ζήτημα δεν είναι αμιγώς προσωπικό, είναι ηθικό και πολιτικό, με ιδιαίτερη σημασία και βαριά απαξία για τους σκευωρούς. Τον Απρίλιο του 2019, πρώτος εγώ είχα ζητήσει την άρση της ασυλίας μου. Πρώτος εγώ αρνήθηκα το οποιοδήποτε προνόμιο μου έδινε η βουλευτική μου ιδιότητα, η Βουλή, οι νόμοι, το Σύνταγμα και επέλεξα συνειδητά για την σκευωρία της Novartis να κριθώ όπως θα κρινόταν κάθε Έλληνας πολίτης από το φυσικό μου δικαστή. Για την επιλογή αυτή ούτε μια στιγμή δεν μετάνιωσα κατά την διάρκεια της σχεδόν τετραετούς δικαστικής μου οδύσσειας. Η καθυστέρηση στην απονομή δικαιοσύνης, έδινε δυνατότητα στους συκοφάντες μου να με σπιλώνουν, να λασπολογούν σε βάρος μου, να επιδιώκουν λυσσαλέα, μέχρι την τελευταία στιγμή την εξόντωσή του. Ήμουν το άλλοθι των σκευωρών. Γιατί το 10-0 μετέτρεπε την ήττα τους σε πανωλεθρία. Γιατί το 10-0 έπρεπε πάση θυσία να αποφευχθεί. Άντεξα την αδικία, γιατί σε αυτή την βδελυρή υπόθεση της σκευωρίας, είχα πάντοτε με το μέρος του και την αλήθεια και το δίκαιο.

Παράλληλα ο κ. Λοβέρδος αναφέρθηκε και στη στάση του κόμματος του. Όπως είπε, «είχα με το μέρος μου χιλιάδες συμπολίτες μας που καταλάβαιναν το άδικο. Είχα με το μέρος μου και την παράταξή μου. Και θα ήταν λάθος να μην αναφερθώ ονομαστικά σήμερα στην αξέχαστη Πρόεδρό μας Φώφη Γεννηματά, που ήταν δίπλα μου και ιδιωτικά και δημόσια, από την πρώτη στιγμή, και έδωσε από τη θέση της, χωρίς δεύτερη σκέψη, και ολόπλευρα τη μάχη κατά των σκευωρών και της σκευωρίας. Και επίσης ευχαριστώ ονομαστικά τα μέλη του ΠΑΣΟΚ στην προκαταρκτική της Βουλής για τη σκευωρία Βασίλη Κεγκέρογλου, Ευαγγελία Λιακούλη και Δημήτρη Μπιάγκη για την ανεπιφύλακτη στήριξή τους. Βασίλη Κεγκέρογλου, πάντα θα θυμάμαι τη δημόσια τοποθέτησή σου από την πρώτη στιγμή ότι για το πρόσωπό μου βάζεις το χέρι σου στη φωτιά. Τέτοια λόγια δεν ξεχνιούνται. Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν όλοι όσοι με ακούν σήμερα μπορούν να κατανοήσουν το αίσθημα νίκης, χαράς και δικαίωσης που με κατακλύζει. Είμαι όμως απολύτως βέβαιος ότι κάθε άνθρωπος που αδικήθηκε κάποτε μπορεί να κατανοήσει απολύτως το πως αισθάνομαι σήμερα».

Και πρόσθεσε: «Από τον Οκτώβριο του 2019 και μέχρι την 8η Αυγούστου του 2022 περίμενα και άντεξα. Στις 8 του περασμένου Αυγούστου, με ομόφωνο βούλευμα επταμελούς συμβουλίου απαλλάσσομαι. Στις 30 του μηνός Σεπτεμβρίου, την προηγούμενη δηλαδή Παρασκευή, το βούλευμα αυτό καθίσταται τελεσίδικο. Οκτώ δικαστές με έκριναν. Οκτώ δικαστές της τακτικής ποινικής δικαιοσύνης. Η Ελληνική Δικαιοσύνη ανέδειξε την αλήθεια».

Τέλος, όσον αφορά τους μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος και την έκβαση των ισχυρισμών τους επεσήμανε πως «ήταν πολύ ψεύτικοι, πολύ άδικοι, πιστέψτε με, πολύ γελοίοι τελικά οι ισχυρισμοί των κουκουλοφόρων για να μπορέσουν να σταθούν. Ήταν μάλιστα τόσο γελοίοι που ακόμη και ο ίδιος ο βασικός εκ των τριών ψευδομαρτύρων «Μάξιμος Σαράφης» όταν εκλήθη για κατάθεση τον Μάρτιο του 2022 από την αρμόδια για την υπόθεσή μου ανακρίτρια παρέπαιε. Καταθέτω, τώρα που όλα έχουν λήξει, τα όσα είπε, παραπαίοντας στην ανάκριση. Και πώς να μην; Τα πράγματα δυσκόλεψαν γι’ αυτόν. 95 ερωτήσεις δέχθηκε από την ανακρίτρια. Θυμίζω στο Σώμα ότι η τότε εισαγγελέας διαφθοράς και σήμερα κατηγορουμένη είχε απευθύνει 63 όλες και όλες ερωτήσεις συνολικά και στους τρεις κουκουλοφόρους ψευδομάρτυρες και μάλιστα και για τα δέκα πολιτικά πρόσωπα».

Πηγή: newsbeast.gr