Μπορεί να μην είναι Γκραν Σλαμ, μπορεί να μην είναι ο σημαντικότερος τίτλος στο τένις, αλλά δεν παύει να είναι… τίτλος. Και για μια τενίστρια που είναι μέσα στις καλύτερες του κόσμου αλλά με μικρή τροπαιοθήκη ως τώρα, τέτοιες ευκαιρίες δεν πρέπει να χάνονται. Και η Μαρία Σάκκαρη την έχασε, τελικά, με απίστευτο τρόπο. Ενώ πήρε με επική ανατροπή το πρώτο σετ και έχασε το δεύτερο στο τάι μπρέικ, προηγήθηκε με 5-2 στο τρίτο αλλά δέχθηκε απανωτά μπρέικ από την Ανέτ Κονταβέιτ και τελικά ηττήθηκε με 2-1.

Ο τελικός δεν άρχισε καλά για την Ελληνίδα τενίστρια, αφού η Εσθονή με μπρέικ προηγήθηκε με 4-2 και αμέσως μετά με 5-2. Το πρώτο σετ, δηλαδή, έμοιαζε χαμένο, αλλά η Σάκκαρη δεν το έβλεπε έτσι το θέμα και το απέδειξε με εντυπωσιακό τρόπο: Μείωσε σε 5-3, έκανε μπρέικ και πλησίασε 5-4, κράτησε το σερβίς για το 5-5, έκανε ξανά μπρέικ περνώντας μπροστά με 6-5 και τελικά πήρε το πρώτο σετ με 7-5!

Ήταν μια εκπληκτική ανατροπή που έκανε τους πάντες να πιστεύουν ότι η Μαρία θα πήγαινε… τρένο και στο δεύτερο σετ και θα έκανε δικό της το τρόπαιο, αλλά δεν έγινε έτσι… Η Ελληνίδα προηγήθηκε με 2-0 στα γκέιμ αλλά η Κονταβέιτ δεν τα παράτησε, επανήλθε και τελικά το σετ κρίθηκε στο τάι μπρέικ, όπου επικράτησε η Εσθονή, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Απίστευτη ήττα από το 5-2

Όλα, επομένως, κρίθηκαν στο τρίτο και τελευταίο σετ, όπου η Σάκκαρη έκανε μπρέικ από νωρίς και προηγήθηκε με 2-0. Η Ελληνίδα τενίστρια έδειχνε αποφασισμένη να κάνει δικό της τον τίτλο και προηγήθηκε με 5-2 στα γκέιμ, αλλά κάπου εκεί… έσβησαν όλα. Το άγχος έκανε την εμφάνισή του, τα λάθη ήταν αρκετά και τελικά η Κονταβέιτ με δύο μπρέικ πέρασε μπροστά με 6-5 και τελικά επικράτησε με 7-5 και 2-1 στα σετ, αφήνοντας τη Σάκκαρη να αναρωτιέται πώς χάθηκε αυτός ο τελικός.

Τα σετ: 7-5, 6-7, 5-7.

Πηγή: newsbeast.gr