Μετά τον άδικο θάνατο της Μαχσά Αμινί, οι Ιρανοί διαμαρτύρονται καθημερινά. Υπενθυμίζεται πως η 22χρονη κοπέλα πέθανε τρεις ημέρες μετά τη σύλληψή της στην Τεχεράνη επειδή δεν φορούσε σωστά τη μαντίλα της. Για το θέμα πήρε θέση και η ηθοποιός και πρέσβειρα του ΟΗΕ Αντζελίνα Τζολί, η οποία δήλωσε την συμπαράστασή της στις γυναίκες του Ιράν με μία ανάρτηση στην προσωπική της σελίδα στο Ιnstagram δημοσιεύοντας εικόνες από την οργή που προκάλεσε ο θάνατος της Μαχσά Αμινί.

Σε όλες τις φωτογραφίες που ανήρτησε απεικονίζονται οι διαδηλώσεις από το Ιράν, οι οποίες συνεχίζονται καθημερινά με την ίδια ένταση.

Η γνωστή ηθοποιός έγραψε στη λεζάντα:

«Σεβασμός στις τολμηρές, ασυμβίβαστες, ατρόμητες γυναίκες του Ιράν. Σε όλες εκείνες που επιβίωσαν και αντιστάθηκαν για δεκαετίες. Σε εκείνες που σήμερα καταλαμβάνουν τους δρόμους, στην Μαχσά Αμινί και σε όλες τις νέες Ιρανές όπως αυτή» και συνεχίζει: «Οι γυναίκες δεν χρειάζονται αστυνόμευση της ηθικής τους, επανεκπαίδευση του μυαλού τους, έλεγχο του σώματός τους. Χρειάζονται ελευθερία να ζήσουν και να αναπνεύσουν χωρίς βία και απειλές», σημειώνει η ηθοποιός και καταλήγει: «προς όλες τις γυναίκες του Ιράν, είμαστε μαζί σας».

Πηγή: newsbeast.gr