Ο πατέρας του 18χρονου Σαλβαδόρ Ράμος, ο οποίος αιματοκύλισε ένα δημοτικό σχολείο στη μικρή πόλη Ουβάντε του Τέξας, σκοτώνοντας 21 ανθρώπους, ζητά συγγνώμη από τον κόσμο. Σε συνέντευξή του στη The Daily Beast, είπε: «Θέλω απλώς ο κόσμος να ξέρει ότι λυπάμαι για όσα έκανε ο γιος μου».

«Ποτέ δεν περίμενα ότι ο γιος μου να κάνει κάτι τέτοιο», είπε ο 42χρονος πατέρας. «Έπρεπε απλώς να είχε σκοτώσει εμένα, αντί να κάνει κάτι τέτοιο».

Ο γιος του πυροβόλησε επίσης τη γιαγιά του στο πρόσωπο την Τρίτη και στη συνέχεια πήρε το αυτοκίνητό της, το έριξε σε ένα χαντάκι έξω από το δημοτικό σχολείο και άνοιξε πυρ σε μαθητές της τετάρτης τάξης. Ο ίδιος ο δράστης, αφού είχε σκοτώσει 19 παιδιά, έχασε τη ζωή του σε ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία.

Παρά το γεγονός ότι ο γιος του διέπραξε μια σφαγή, ο πατέρας επέμεινε πως ο 18χρονος ήταν «καλός άνθρωπος» που «κλεινόταν στον εαυτό του».

Ο νεαρός δράστης φέρεται να μην είχε καλές σχέσεις με τη μητέρα του και είχε παρατήσει το σχολείο πριν από την αποφοίτησή του φέτος. Ο πατέρας του παραδέχτηκε ότι δεν είχε περάσει πολύ χρόνο μαζί του τελευταία εξαιτίας της δουλειάς του που είναι εκτός της Ουβάλντε και εξαιτίας της πανδημίας.

Σημειώνεται πως η μητέρα του δράστη της σφαγής, η Αντριάνα Ρέγες, μίλησε χθες στο ABC News. Διαβεβαίωσε ότι το παιδί της δεν ήταν «τέρας», παρότι ενίοτε γινόταν «επιθετικός».

Δύο μαθητές του λυκείου όπου πήγαινε ο Σαλβαδόρ Ράμος αφηγήθηκαν ότι είχε υπάρξει «θύμα» αλλά και «θύτης» σχολικού εκφοβισμού.

Ούτε αυτό το στοιχείο, ούτε το γεγονός πως φέρεται να είχε προειδοποιήσει μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης για το τι θα έκανε μοιάζουν να εξηγούν ποια ήταν τα κίνητρά του.

Ο  18χρονος μπήκε ανεμπόδιστος από ξεκλείδωτη πόρτα στο πρωτοβάθμιο σχολείο, σκότωσε 19 παιδιά και δύο δασκάλες και οχυρώθηκε μέσα στην τάξη για κάπου μια ώρα, προτού ομάδα επέμβασης εισβάλει και τον σκοτώσει.

Εκπρόσωπος των δυνάμεων επιβολής της τάξης δέχτηκε καταιγισμό ερωτήσεων από τον Τύπο, χωρίς να δώσει απαντήσεις σε πολλές από αυτές, για το πώς ακριβώς εκτυλίχθηκε αυτή η τραγωδία.

Πηγή: newsbeast.gr