Ο Εμανουέλ Μακρόν ξεκαθάρισε ότι η Τουρκία πρέπει επιτέλους να διευκρινίσει και ξεκαθαρίσει την στάση της, με το ζήτημα της ένταξης στο ΝΑΤΟ της Σουηδίας και της Φινλανδίας, καθώς η Άγκυρα λέει «όχι» στις σχετικές αιτήσεις των δύο Σκανδιναβικών κρατών.

Ο Γάλλος πρόεδρος συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα της Ατλαντικής Συμμαχίας και συζήτησε μαζί του το θέμα της ευρωπαϊκής αμυντικής στρατηγικής στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με την γαλλική προεδρία, ο Μακρόν επανέλαβε την στήριξη της χώρας του στα αιτήματα της Φινλανδίας και της Σουηδίας να ενταχθούν στην Ατλαντική Συμμαχία, υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για χώρες με σημαντικές αμυντικές ικανότητες οι οποίες θα συμβάλλουν στην ενίσχυση της σταθερότητας και της ασφάλειας της ευρωατλαντικής ζώνης.

Παράλληλα, επανέλαβε την διαθεσιμότητα της Γαλλίας να εγγυηθεί την ασφάλεια των δύο χωρών ως την ένταξή τους στην Συμμαχία. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε επίσης το ουκρανικό όπου διαπιστώθηκε η ανάγκη να συνεχιστεί η στενή συνεργασία μεταξύ των συμμάχων στο ΝΑΤΟ.

Πηγή: newsbeast.gr