Τουλάχιστον 18 άτομα έχασαν τη ζωή τους λόγω κατολίσθησης που χτύπησε κατασκήνωση που λειτουργούσε χωρίς άδεια στη Μαλαισία. Μεταξύ των νεκρών βρίσκονται και παιδιά.

Η κατολίσθηση σημειώθηκε την ώρα που τα παιδιά κοιμόντουσαν στις σκηνές, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι ενώ οι ομάδες διάσωσης έψαχναν στην πηχτή λάσπη και ανάμεσα στα ξεριζωμένα δέντρα για επιζώντες.

Η κατολίσθηση, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, συνέβη στην πολιτεία Σελάγκορ, κοντά στην πρωτεύουσα Κουάλα Λουμπούρ γύρω στις 3 τα ξημερώματα (τοπική ώρα, 21:00 ώρα Ελλάδας χθες) καταπλακώνοντας κατασκήνωση σε χώρο αγροκτήματος, η οποία σύμφωνα με αξιωματούχους λειτουργούσε παράνομα.

Μαλαισία

Μεταξύ των θυμάτων είναι τρία παιδιά και 10 γυναίκες, σύμφωνα με την πυροσβεστική και τις υπηρεσίες διάσωσης.

Σε φωτογραφίες της Father’s Organic Farm φαίνεται ένα αγρόκτημα σε μια μικρή κοιλάδα, με μια μεγάλη περιοχή στην οποία μπορούν να στηθούν σκηνές. Οι ιδιοκτήτες της μπορούσαν να λειτουργούν την τοποθεσία ως αγρόκτημα βιολογικών προϊόντων, αλλά δεν είχαν καταθέσει αίτηση για άδεια λειτουργίας τριών χώρων κάμπινγκ στην ιδιοκτησία τους, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο επικεφαλής Ανάπτυξης της τοπικής κυβέρνησης Νγκα Κορ Μινγκ. Σύμφωνα με τον ίδιο, εάν οι ιδιοκτήτες βρεθούν ένοχοι για παραβίαση της νομοθεσίας, μπορεί να φυλακιστούν για έως τρία χρόνια ή να τους επιβληθεί πρόστιμο έως 50.000 ρίνγκιτ (11.300 δολάρια).

Ο Νγκα πρόσθεσε ότι έδωσε εντολή να κλείσουν για επτά ημέρες οι χώροι κατασκήνωσης κοντά σε ποτάμια, σε πλαγιές λόφων και άλλα επικίνδυνα σημεία σε όλη την περιοχή.

Μαλαισία

Πηγή: newsbeast.gr