Οι Maneskin πραγματοποίησαν κανονικά την συναυλία τους στη Ρώμη, όπως είχαν ανακοινώσει, παρά την αύξηση των κρουσμάτων, ενώ το ιταλικό συγκρότημα απόλαυσαν περισσότεροι από 70.000 άνθρωποι χωρίς να φοράει μάσκα η πλειοψηφία.

Πρόκειται, κυρίως, για Ρωμαίους, αλλά και για κατοίκους άλλων περιοχών της Ιταλίας. Πολλοί επιστήμονες, τις προηγούμενες ημέρες είχαν ζητήσει την αναβολή της συναυλίας, για να αποφευχθεί διασπορά του κορονοϊού. Ο δήμος της Ρώμης, όμως, αποφάσισε ότι η έπρεπε να πραγματοποιηθεί κανονικά, με τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων ασφαλείας.

Επίσης, όπως ανέφερε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Ιταλός υφυπουργός υγείας, Πάολο Σιλέρι, υπογράμμισε ότι «αν ήταν νέος, θα πήγαινε να δει τους Maneskin, αλλά φορώντας μάσκα».

Τα κεντρικά δελτία ειδήσεων της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης Rai, σε συνδέσεις τους με το Τσίρκο Μάσιμο, έδειξαν, τελικά, ότι η συντριπτική πλειονότητα των θεατών ετοιμαζόταν να ακούσει τα τραγούδια του ιταλικού ροκ- ποπ συγκροτήματος χωρίς να έχει λάβει κανένα μέτρο προστασίας: ούτε χρήση μάσκας ούτε τήρηση αποστάσεων ασφαλείας.

«Έχουμε μάσκα, αλλά δεν την φοράμε διότι κάνει ζέστη και δεν βολεύει», ήταν μια από τις συχνότερες απαντήσεις στην ερώτηση των δημοσιογράφων σχετικά με την ανάγκη «θωράκισης» κατά της συνεχούς αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού.

Ακολουθούν φωτογραφίες του Associated Press από την συναυλία των Maneskin:

Πηγή: newsbeast.gr