Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης κατέθεσε ερώτηση στους ευρωπαϊκούς θεσμούς και αναφέρθηκε στις πρόσφατες προκλητικές δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς ο Τούρκος πρόεδρος είχε πει «θα έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ».

Συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας στιγμάτισε τη φράση του Τούρκου προέδρου «θα έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ» με σαφή αναφορά στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Επίσης, παραλλήλισε την πολιτική Ερντογάν κατά της Ελλάδας και της Κύπρου με την πολιτική Πούτιν σε βάρος της Γεωργίας, την κατάληψη της Κριμαίας και στην απρόκλητη επίθεση σε βάρος της Ουκρανίας.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στις ψευδείς και προκλητικές αναφορές ότι δήθεν το επίγειο σύστημα αεράμυνας S-300 είχε «λοκάρει» οκτώ τουρκικά F-16 και ότι, δήθεν, η χώρα μας πραγματοποιεί υπερπτήσεις παραβιάζοντας την τουρκική κυριαρχία.

Ο ευρωβουλευτής ρώτησε με έμφαση τους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς αλλά και τον Τούρκο πρέσβη, αν η Τουρκία και ο Πρόεδρος Ερντογάν στήνουν σκηνικό πολέμου σε βάρος της Ελλάδος και της Κύπρου στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Στην παρέμβαση του ρώτησε τα εξής:

«Πόσο πιθανή θεωρείται ότι είναι μία κρίση πολέμου, μία κρίση εισβολής της Τουρκίας κατά της Ελλάδας και της Κύπρου, δύο κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από το προσεχή Νοέμβριο (περίοδο των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ) και τους πρώτους έξι μήνες του 2023. Θέλω μία σαφή απάντηση και από τους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς και από τον Τούρκο πρέσβη».

Πηγή: newsbeast.gr