Την αναστολή της κομματικής της ιδιότητας θα ζητήσει σήμερα η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη μετά τις πληροφορίες ότι συνεργάτης της πήρε επίδομα που δεν δικαιούνταν, μια υπόθεση που όπως φαίνεται δεν συνδέεται με το Qatargate.

«Καταρχήν έχω αποδεχθεί να προχωρήσει γρήγορα και με συνοπτικές διαδικασίες η άρση της ασυλίας μου. Είναι πολύ σημαντικό να προχωρήσει άμεσα προκειμένου να μην χάνεται χρόνος» είπε στο OPEN. «Ζητώ να προχωρήσει άμεσα και χωρίς να περάσει από την αρμόδια Επιτροπή. Με συνοπτικές διαδικασίες (…). Σε κάθε περίπτωση η συζήτηση θα γίνει στην Ολομέλεια του Ιανουαρίου, θέλω όμως να τελειώσει αυτή η υπόθεση το συντομότερο» τόνισε.

Τι συνέβη

Εξηγώντας γιατί βρίσκεται υπό έλεγχο εξήγησε: «Ένας πρώην κοινοβουλευτικός μου βοηθός, σύμφωνα με το συμβόλαιό του, έπρεπε να είναι περισσότερες μέρες στις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο, ο ίδιος για προσωπικούς λόγους δεν ήταν περισσότερες μέρες στις Βρυξέλες και το Στρασβούργο, δεν ήταν φάντασμα. Ο άνθρωπος ερχόταν. Ήταν παρών στα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα και από απόσταση και λάμβανε ένα επίδομα που λέγεται “επίδομα αλλοδαπής”. Αυτό το επίδομα είναι μέρος του προϋπολογισμού, την ευθύνη για τον προϋπολογισμό του γραφείου μου την έχω εγώ, με την έννοια του επιβλέποντος και γι’ αυτό βρίσκομαι ελεγχόμενη. Το επίδομα αυτό πήγαινε στον λογαριασμό του πρώην συνεργάτη μου, δεν έχω σχέση. Δεν θέλω να προκαλέσω αντιπαράθεση που πλήττει τη ΝΔ».

«Σήμερα θα ζητήσω επισήμως την αναστολή της κομματικής μου ιδιότητας μέχρις ότου διαλευκανθεί η υπόθεση και ελπίζω να συμβεί στους επόμενους 2-3 μήνες. Έχει σημασία να μην υπάρχει σκιά στην παράταξη που υπηρετώ και με τίμησαν. Ελπίζω θα διαλευκανθούν όλα αυτά στον χρόνο που πρέπει» είπε για την υποψηφιότητά της στις επερχόμενες εθνικές εκλογές.

«Πρέπει να σας πω κάτι το οποίο νομίζω έχει ιδιαίτερη σημασία. Δεν θέλω να προκαλέσω κανενός είδους αντιπαράθεση που πλήττει τη Νέα Δημοκρατία και δημιουργεί εντυπώσεις» είπε.

Πηγή: newsbeast.gr