Μετά την ολοκλήρωση του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησής του, ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι δήλωσε ότι, τελικά, «η μείωση των φόρων στα καύσιμα θα φτάσει τα 25 λεπτά του ευρώ το λίτρο». Το αρχικό σχέδιο της κυβέρνησης τη Ρώμης, προέβλεπε μείωση 10 λεπτών του ευρώ το λίτρο.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, παράλληλα, υπογράμμισε ότι το σύνολο των νέων αυτών μέτρων (στήριξη νοικοκυριών με χαμηλά εισοδήματα, δυνατότητα διακανονισμού των λογαριασμών των επιχειρήσεων, βοήθεια στους τομείς της αλιείας, των μεταφορών και της γεωργίας) θα αγγίξει τα 4,4 δισεκατομμύρια ευρώ. Ο Ιταλός πρωθυπουργός αποσαφήνισε ότι σχεδόν όλο αυτό το ποσό θα προκύψει από έκτακτη φορολόγηση των υπερκερδών που κατέγραψαν εταιρείες σε διάφορους τομείς.

«Στη σημερινή μας συνάντηση με τους πρωθυπουργούς της Ελλάδας, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας, με θέμα την ενέργεια, συμφωνήσαμε ότι είναι σημαντικό να υιοθετήσουμε μια κοινή στάση στην επόμενη Ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής. Εννοούμε να πάμε στη Σύνοδο Κορυφής με αυτή την κοινή θέση, και να την υπερασπίσουμε, όλοι μαζί», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

«Η ουκρανική κρίση είναι μια ευρωπαϊκή κρίση και αξίζει ευρωπαϊκές απαντήσεις σε πολλούς τομείς, όπως της ενέργειας, των πρώτων υλών και της άμυνας», ολοκλήρωσε ο Μάριο Ντράγκι.

Η ιταλική κυβέρνηση, τέλος, αποφάσισε ότι η δημόσια διοίκηση της χώρας θα πρέπει να αντικαταστήσει τα προγράμματα «antivirus» που έχουν παραχθεί και πωληθεί από την Ρωσική Ομοσπονδία.

Πηγή: newsbeast.gr