Μάρτυρας υπεράσπισης του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου μίλησε στο Mega και στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι!» για το κλίμα που επικρατεί στην Αλόννησο, αλλά και για τον κατηγορούμενο, εν αναμονή της απόφασης για την δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς στα Γλυκά Νερά.

«Το κλίμα εδώ (στην Αλόννησο) είναι κατακαθισμένο σε σχέση με τον Μπάμπη. Δεν υπάρχουν αντιδράσεις πλέον. Ο κόσμος τάσσεται άλλος ήπια απέναντί του, άλλος με θυμό. Μα και ο ίδιος με θυμό τάσσεται απέναντι στον εαυτό του. Ακόμα και οι γονείς του τάσσονται κατά της πράξης του, η μητέρα του λέει « απέναντι στην πράξη του έχω θυμό, αλλά είναι παιδί μου». Την είχα συνάδελφο την μητέρα. Και η μητέρα μαθηματικός και ο Μπάμπης τότε ήταν στις ίδιες ηλικίες με τα δικά μου τα παιδιά»,

«Και γώ είχα έναν ζωηρό γιο και τα παιδιά της ήταν άγγελοι, γιατί έπαιζαν μαζί. Της έλεγα «βρε ζηλεύω, πώς μεγαλώνεις έτσι τα παιδιά σου και είναι τόσο ήρεμα, τώρα βέβαια κανένας δεν τολμάει να πει. Ποιόν να δικαιολογήσεις; Δεν δικαιολογείται βέβαια. Γιατί έχω και μία κόρη, και δεν θα ήθελα να έχει τέτοια αντιμετώπιση», ανέφερε αρχικά.

Στην συνέχεια των δηλώσεών του ο μάρτυρας, στάθηκε στην αγάπη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου προς την Καρολάιν, κάτι που τελικά την «σκότωσε».

«Μπαίνω και στις δύο θέσεις. Να μην γινόμαστε καταπέλτες δηλαδή. Απολογήθηκε και είπε την αλήθεια του. Θα πω εγώ τώρα ότι το παιδί ήταν ένα τέρας, επειδή έφτασε σε αυτή την πράξη; Το έχω πει σε διάφορες κατευθύνσεις: «Τόσο πολύ την αγαπούσε που τη σκότωσε;» Οι παθιασμένοι έρωτες καταλήγουν δραματικά. Το έγκλημα, η τραγωδία είναι σύμφυτα με την ανθρώπινη φύση. Είμαστε η χώρα που γέννησε την τραγωδία»

«Αντιμετωπίστηκε ως serial killer, είμαι πολύ θυμωμένος. Εγώ με την μητέρα του κάνω παρέα. Δεν πέρασε τέτοιος άνθρωπος. Δεν το λέω τώρα επειδή της έτυχε αυτό. Να ακούω από δημοσιογράφους να λένε ότι «να η μάνα του δολοφόνου, γυαλίζει το μάτι της». Γι’ αυτό απέφυγαν την δημοσιότητα, έχουν καεί όλοι. Υποκλίνομαι στην σχέση των δύο γιαγιάδων, συνεργάζονται άψογα γιατί η μία σέβεται τη θέση της άλλης. Υποκλίνομαι σε αυτές τις προσωπικότητες, είναι θέμα παιδείας. Λένε «δες παιδί για να καταλάβεις μάνα, δεν ισχύει πάντοτε αυτό», συμπλήρωσε.

«Εγώ έστειλα και ένορκη κατάθεση σαν μάρτυρας υπεράσπισης. Είπα ότι όλα τα άτομα είναι τραγικά. Ο Μπάμπης κατέστρεψε την καριέρα του και τη ζωή του. Ό,τι και να κάνει όλα τα φόρτωσαν. Τον γάμο στην Πορτογαλία, ο γάμος της Καρολάιν ήταν. Είπε ότι τον έδερνε, το πέρασαν στα ψιλά. Το λάθος του ήταν ότι λάτρευε τόσο πολύ που δεν ήθελε να τη χάσει», επεσήμανε ο μάρτυρας.

Δεν έχει επισκεφθεί η μητέρα τον Μπάμπη, δεν ήθελε αυτός, για να μη τη φέρει σε δύσκολη θέση. Και αυτά που έλεγαν ότι είχε ξεκόψει την Καρολάιν από τους γονείς του, είναι δυνατόν; Έχω δείξει τον πόνο μου και στη μητέρα της Καρολάιν, πάω στο νεκροταφείο και λέω: «Πώς είναι μέσα αυτή η κουκλάρα; Αυτό το κουκλί που ομόρφαινε τις γειτονιές της Αλοννήσου. Ο πατέρας του Μπάμπη λέει πως έχασε δύο παιδιά και τον Μπάμπη και την Καρολάιν. Χαμένο το έχουν και αυτοί το παιδί», συνέχισε.

Στην εκπομπή μίλησε και ο δικηγόρος του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης.

«Δεν έχουμε να κάνουμε με ένα τυπικό αδίκημα. Μιλάμε για ένα έγκλημα και μία ομολογημένη πράξη. Πράγματι, είχαμε 17 μηνύματα που αναγνώστηκαν και του τέθηκαν 300 ερωτήσεις. Στην απολογία του, 9 στις 10 λέξεις μιλούσε για την αγάπη του για την Καρολάιν. Μη ξεχνάμε ότι έχουμε δύο άτομα που έψαχναν βοήθεια αλλά η βοήθεια που ζητήθηκε έγινε από λάθος συμβουλές», δήλωσε ο κ. Παπαϊωαννίδης.

Πηγή: newsbeast.gr