Μάθε τέχνη κι’ άστηνε κι’ αν πεινάσεις πιάστηνε λέει μια γνωστή παροιμία. Στη Νάπολη όμως υπάρχουν εκείνοι που έχουν θέσει το επάγγελμά τους στην υπηρεσία των «αφανών» συμπολιτών τους.

Τον φωνάζουν C1r0, είναι κομμωτής και εδώ και σχεδόν ένα χρόνο περιπλανιέται στους δρόμους της πόλης του με μια πτυσσόμενη καρέκλα, μια χτένα και ένα ψαλίδι για να κουρεύει τους άστεγους, δωρεάν φυσικά. Το κάνει με μια κουκούλα στο κεφάλι, ένα κασκόλ της αγαπημένης του ομάδας στο πρόσωπο και τον αριθμό 10 στη πλάτη του, αυτόν του “Dios”, του θρύλου της Νάπολι, Diego Armando Maradona.

Τις τελευταίες μέρες ανεβάζει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα βίντεό του σε πλατείες, γκαλερί, σταθμούς και οπουδήποτε οι άστεγοι συμπολίτες του αναζητούν καταφύγιο από τον παγωμένο χειμώνα, προσπαθώντας παράλληλα να ευαισθητοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερο τον κόσμο να συνδράμει.

Ο C1r0 έδωσε πρόσφατα συνέντευξη στο news.italy24 και είπε χαρακτηριστικά: «Ασχολούμαι με τις κομμώσεις και νομίζω ότι αυτό είναι φανερό. Ένας φίλος, ο οποίος εδώ και 10 χρόνια παραδίδει ζεστά γεύματα στους άστεγους, με έφερε πιο κοντά σε αυτόν τον κόσμο και τον ακολουθώ εδώ και περίπου επτά μήνες σε όλες τις δράσεις. Πλέον είμαι κι εγώ αφοσιωμένος σε αυτόν τον τομέα. Μαζί συνειδητοποιήσαμε ότι τα μαλλιά είναι κάτι πολύ σημαντικό για όσους ζουν στο δρόμο. Μεγαλώνουν, λερώνονται και δυστυχώς δεν υπάρχει κανείς να τα φροντίσει. Αποφασίσαμε να κάνουμε κάτι γι’ αυτό. Αποφάσισα να διαθέσω τις δεξιότητές μου σε όσους είναι λιγότερο τυχεροί και σκέφτηκα να το κάνω χωρίς να βάλω το πρόσωπό μου, γιατί έτσι έχει ό νόημα».

πηγή: gazzetta.gr

Πηγή: newsbeast.gr