Μαθητές από σχολεία της Τσεχίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας συνοδευόμενοι από εννιά καθηγητές και ένα συνοδό από το ΓΕΛ Κορωπίου ξεναγήθηκαν στη δομή φιλοξενίας Ουκρανών Προσφύγων της Ελευσίνας, στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδήλωσης του προγράμματος Erasmus. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης, τα παιδιά συμμετείχαν σε μια από κοινού δραστηριότητα, έπειτα από πρωτοβουλία της διοικήτριας της δομής, Δέσποινας Μπάχα, και του κλιμακίου άτυπης εκπαίδευσης της μη κυβερνητικής οργάνωσης Elix.

Οι 28 ξένοι μαθητές και τα 20 προσφυγόπουλα που διαμένουν στη δομή, συμμετείχαν σε ένα παιχνίδι χαμένου θησαυρού με σκοπό τη γνωριμία και την αλληλεπίδραση μεταξύ τους. Επίσης, μέσα από παιχνίδια, όπως γρίφους, μπάσκετ, ζωγραφική με μαρκαδόρους, χειροτεχνίες, τρέξιμο με μπαλόνια και αναζήτηση κρυμμένων αντικειμένων, οι «μικροί εξερευνητές» απέκτησαν καινούργιους φίλους και γέμισαν στιγμές χαράς και ξεγνοιασιάς.

Μαθητές από σχολεία της Ευρώπης συνταντούν προσφυγόπουλα από την Ουκρανία, στη δομή φιλοξενίας της Ελευσίνας

Η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, αρμόδια για την Ένταξη, Σοφία Βούλτεψη, επεσήμανε ότι «έναν χρόνο μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, δυστυχώς ο πόλεμος συνεχίζεται και τα μικρά προσφυγόπουλα παραμένουν μακριά από την πατρίδα τους και τα σπίτια τους. Για μας είναι σημαντικό να στεκόμαστε στο πλευρό τους και να τους προσφέρουμε δύναμη, ελπίδα και χαρά».

Πηγή: newsbeast.gr