Για τη μετάλλαξη Όμικρον ενόψει της περιόδου των Χριστουγέννων μίλησε η Ματίνα Παγώνη.

Μιλώντας στον Alpha, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ αναφέρθηκε στο γεγονός πως νέα μετάλλαξη του κορονοϊού είναι περίπου 70 φορές περισσότερο μεταδοτική από την Δέλτα, αλλά πως καλό είναι να κάνουν όλοι rapid test πριν τις «μαζώξεις» των εορτών, έστω κι αν δεν επιβάλλεται.

«Η μετάλλαξη Όμικρον είναι περισσότερο μεταδοτική από τη Δέλτα περίπου 70 φορές, αλλά τα συμπτώματα φαίνεται πως είναι ήπια. Δεν έχουμε πολλές νοσηλείες. Αυτό είναι πολύ θετικό. Πρέπει να υπάρχει πολλή προσοχή και στη χώρα μας που υπάρχει μεγάλη κινητικότητα αυτές τις ημέρες. Τα κρούσματα της Όμικρον στη χώρα μας είναι λίγα, αλλά το επόμενο δίμηνο θα κυριαρχήσει και θα πρέπει να τη διαχειριστούμε», δήλωσε αρχικά.

Στη συνέχεια ανέφερε: «Για αυτό αυτές τις ημέρες, οι επαφές που έχουμε καλό είναι να είναι προσεκτικές. Χωρίς να μας επιβάλουν μέτρα, καλό είναι να κάνουμε ένα rapid test. Ετσι θα υπάρχει ασφάλεια και για εμάς, αλλά και σεβασμός στις οικογένειες που θα επισκεφτούμε τις ημέρες των γιορτών. Είναι δύσκολες ημέρες αυτές που έρχονται. Η μόνη σωτηρία για να μπορούμε να κινηθούμε είναι τα τεστ έτσι ώστε να μπορούμε να κινηθούμε και να αισθανθούμε ότι είναι ημέρες διαφορετικές από τις προηγούμενες».

Πηγή: newsbeast.gr