Ένα ασυνήθιστο περιστατικό σημειώθηκε στο Μαυροβούνιο, καθώς ένα λιονταράκι το έσκασε από σπίτι που κρατούνταν και εντοπίστηκε μετά από σχεδόν ένα μήνα, να περιπλανιέται σε ένα χωριό.

Όπως αναφέρει το AFP, το αιλουροειδές δραπέτευσε από ένα σπίτι και βρέθηκε σε ένα γιαπί, σε ένα χωριό κοντά στην Μπούντβα, στην Αδριατική, όπως ανέφερε ο Μπόγιαν Μπασάνοβιτς, ο εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Προστασίας της Φύσης και του Περιβάλλοντος, η οποία συμμετείχε στις έρευνες.

«Το λιονταράκι ήταν εμφανώς εξαντλημένο και εξετάζεται τώρα από κτηνίατρο», είπε και πρόσθεσε πως «σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, περιπλανιόταν επί 30 ημέρες».

Το ζώο βρίσκεται «σε ασφαλή χώρο», σημείωσε και τόνισε ότι εφόσον είναι υγιές, θα επιστραφεί στην – άγνωστη προς το παρόν – χώρα προέλευσής του ή θα σταλεί σε κάποιον ζωολογικό κήπο.

Επίσης, όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων εδώ και χρόνια καταγγέλλουν το παράνομο εμπόριο άγριων ζώων στη χώρα, δείχνοντας ως απόδειξη τις φωτογραφίες «ιδιοκτητών» εξωτικών ζώων που έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο.

Χαρακτηριστικά, πριν από δύο χρόνια, φίλαθλοι του ποδοσφαίρου σάλας προκάλεσαν σάλο όταν πήγαν να παρακολουθήσουν έναν αγώνα στο γυμναστήριο ενός δημοτικού σχολείου παίρνοντας μαζί τους έναν λύκο, κλεισμένο σε κλουβί.

Ακόμη, το 2007 ένας κάτοικος της κοινότητας Σουτομόρε πυροβόλησε τη μία από τις δύο τίγρεις Σιβηρίας που είχε στην αυλή του, υποστηρίζοντας ότι δάγκωσε τη μητέρα του στο χέρι.

Πηγή: newsbeast.gr