Με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση του κοινού σε θέματα πρόληψης του καρκίνου του μαστού, καθώς την ενθάρρυνση των φοιτητών για συμμετοχή σε εθελοντικές δράσεις σχετικές με το αντικείμενο των σπουδών τους, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, το μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών Σπουδών στην Ελλάδα, διοργάνωσε με επιτυχία εκστρατεία Πρόληψης & Ενημέρωσης στο προαύλιο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, παρουσία πλήθος κόσμου, ανάμεσα στους οποίους σημαίνοντα στελέχη του Δήμου Πειραιά και διακεκριμένοι επαγγελματίες από το χώρο της Υγείας. Η ενέργεια πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Τμήματος Μαιευτικής της Σχολής Υγείαςτου Μητροπολιτικού Κολλεγίου και εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Κολλεγίου «Από Καρδιάς», ενώ αξίζει να αναφερθεί η σημαντική συνεισφορά των φοιτητών του στη διάδοση του μηνύματος «Εξεταζόμαστε. Γνωρίζουμε. Προλαμβάνουμε. Ζούμε». Μάλιστα, χάρη στην ενεργή συμμετοχή τους, 45 γυναίκες έκλεισαν ραντεβού για μαστογραφία στο Νοσοκομείο Μεταξά.

Σημειώνεται πως η δράση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού, στις 25 Οκτωβρίου, υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά, και σε συνεργασία με την Μονάδα Μαστού του Ε.Α.Ν.Π. «Μεταξά», τον Σύνδεσμο Φίλων Ασθενών του Ε.Α.Ν.Π. «Μεταξά» και την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά (ΚΟΔΕΠ).

Πιο συγκεκριμένα, από τον Δήμο Πειραιά παρευρέθηκαν η κα. Ζαρακέλη Ανδριάνα, Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, η κα. Μπουρδάκου Κυριακή, Αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικών Υπηρεσιών, και ο κ. Καψοκόλης Γρηγόρης, Αντιδήμαρχος Προσόδων & Εμπορίου.

«Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο, στον Σύνδεσμο Φίλων-Εθελοντών του Νοσοκομείου Μεταξά “Στάσου κοντά μας” και βεβαίως στην Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά για αυτή την αξιέπαινη προσπάθεια», ανέφερε η κα. Ζαρακέλη, ενώ η κα. Μπουρδάκου πρόσθεσε: «Όλοι οι φορείς της πόλης, και ο Δήμος και εμείς ως τομέας Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικών Υπηρεσιών, αλλά και οι φορείς, όπως το Νοσοκομείο Μεταξά και το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, είμαστε σε συνεργασία πάντα για να είμαστε χρήσιμοι στις γυναίκες που το έχουν ανάγκη».

Από το Νοσοκομείο Μεταξά, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο κ. Σαράντος Ευσταθόπουλος, Αν. Διοικητής Γ.Α.Ν.Π. «Μεταξά», η κα. Τζένη Μασούρα, Προϊσταμένη Μονάδας Ημερήσιας Νοσηλείας (Κλινικής Ημέρας), ο κ. Μπολάνος Νίκος, Διευθυντής ΕΣΥ, Θωρακοχειρουργός, και ο κ. Φεργάδης Βαγγέλης, Επιμελητής ΕΣΥ, Ογκολόγος.

«Η πρόληψη σώζει ζωές κυριολεκτικά! Για αυτό είμαστε σήμερα όλοι εδώ, προκειμένου να στείλουμε ένα ακόμα ηχηρό μήνυμα υπέρ της πρόληψης του καρκίνου του μαστού, μέσω της αξιέπαινης δράσης ενημέρωσης του Μητροπολιτικού Κολλεγίου σε συνεργασία με τον Δήμο Πειραιά, την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά, το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά Μεταξά και τον Σύνδεσμο Φίλων-Εθελοντών του Νοσοκομείου Μεταξά “Στάσου κοντά μας”. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να υπενθυμίσουμε ότι ο καρκίνος του μαστού δεν είναι ανίκητος, αρκεί να τον εντοπίσουμε νωρίς! Στη μάχη της πρόληψης δεν περισσεύει κανείς!», ανέφερε ο κ. Σαράντος Ευσταθόπουλος, ενώ η κα. Μασούρα συμπλήρωσε: «Ευχαριστούμε πολύ για τη συνεργασία το Μητροπολιτικό Κολλέγιο και ευχόμαστε να ευαισθητοποιηθεί όσος περισσότερος κόσμος γίνεται. Γιατί, σήμερα, με τις νέες μεθόδους και με την εξέλιξη των επιστημών και της ιατρικής, μπορούν να προληφθούν πάρα πολλά πράγματα και να έχουμε ακόμα και πλήρη ίαση στις περισσότερες περιπτώσεις του καρκίνου του Μαστού».

Από την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά – ΚΟΔΕΠ, στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά βρέθηκαν η κα. Λεωτσάκου Αναστασία, Αντιπρόεδρος της ΚΟΔΕΠ, ο κ. Κανάκης Νικήτας, Διευθυντής Κοινωνικών Δομών της ΚΟΔΕΠ, και η κα. Κοσκινά Γιώτα, Γραμματεία του Προέδρου της ΚΟΔΕΠ.

«Η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά στηρίζει κάθε πρωτοβουλία που στόχο έχει να συνεισφέρει στην πρόληψη του καρκίνου. Η σημερινή παρουσία μας στην καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των γυναικών για τον καρκίνο του μαστού από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο αποτελεί την πιο έμπρακτη επιβεβαίωση. Θέλω να συγχαρώ το Μητροπολιτικό Κολλέγιο που, παράλληλα με το σημαντικό εκπαιδευτικό του έργο, δεν λησμονεί τις δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, στα πλαίσια της προσφοράς του στην τοπική κοινωνία του Πειραιά. Το σημερινό μήνυμα προς τις γυναίκες είναι ένα: Ο προληπτικός έλεγχος είναι προτεραιότητα και σώζει ζωές», δήλωσε η κα. Λεωτσάκου, ενώ ο κ. Κανάκης σημείωσε: «Είναι πολύ μεγάλη χαρά για την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση του Πειραιά να συνεργάζεται με ένα σημαντικό εκπαιδευτικό ίδρυμα της πόλης, όπως είναι το Μητροπολιτικό Κολλέγιο. Μια συνεργασία που στόχο έχει να ενημερώσει τους ανθρώπους για το τι πρέπει να προσέξουν, αλλά και συγχρόνως να αναδείξει κι άλλες κοινωνικές δράσεις που υπάρχουν. Ευχαριστούμε το Μητροπολιτικό Κολλέγιο και για την ευαισθησία του και για τη συνεργασία του».

Από τον Σύνδεσμο Φίλων Ασθενών Ε.Α.Ν.Π Μεταξά, συμμετείχε στην εκδήλωση η Γ.Γ του Συνδέσμου, κα. Κρεμαστιώτη Κατερίνα.

Για περισσότερες πληροφορίες για τη δράση, κάντε κλικ εδώ ή επισκεφθείτε το mitropolitiko.edu.gr

Πηγή: newsbeast.gr