Την δικαστική οδό επιλέγει η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως ως απάντηση σε σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Δημοκρατία», σύμφωνα με το οποίο χρωστά το ποσό των 3.470,86 ευρώ για κοινόχρηστα που δεν έχουν πληρωθεί εδώ και χρόνια, στη Θεσσαλονίκη. Αρχικά θα στείλει εξώδικο στο έντυπο και εάν δεν υπάρξει επανόρθωση με νέο πρωτοσέλιδο, τότε θα κατατεθεί αγωγή.

Η υπουργός σε ανακοίνωσή της αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Δημοκρατία δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα. Η εφημερίδα γνωρίζει και αποκρύπτει -ή αν δεν το γνωρίζει, τώρα οφείλει να το δημοσιεύσει- ότι το Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης, με τις αποφάσεις 455/2019 και 174/2021, έχει απορρίψει τις εν λόγω αγωγές και έχει δικαιώσει την οικογένεια Κεραμέως, και ότι η οικογένεια καταβάλλει κανονικά τα κοινόχρηστα και ποσοστό των δαπανών θέρμανσης, όπως προβλέπεται. Και τούτο, παρά το γεγονός ότι το εν λόγω διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη δεν κατοικείται εδώ και 40 χρόνια.

Η γνωστή μέθοδος της λάσπης στον ανεμιστήρα, με άθλιες επιθέσεις που δεν έχουν σχέση με πραγματικά δεδομένα, δηλητηριάζει την πολιτική ζωή. Αυτονοήτως θα ακολουθήσουν όλες οι νόμιμες ενέργειες κατά της εφημερίδας για την αποκατάσταση της αλήθειας».

Συνεργάτες της υπουργού αναφέρουν πως τους προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι παρόλο που η εφημερίδα αναφέρεται στις αγωγές που έχουν κατατεθεί για την υπόθεση, δεν αναφέρει ότι κ. Κεραμέως τις έχει κερδίσει.

Πηγή: newsbeast.gr