Θέλοντας να αντιμετωπίσει τη βία στον αθλητισμό, ο υφυπουργός Λευτέρης Αυγενάκης αποφάσισε, όπως δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, να σταματήσει η διάθεση εισιτηρίων στις θύρες των οργανωμένων οπαδών, στις οποίες θα μπορούν να μπαίνουν μόνο όσοι είναι κάτοχοι εισιτηρίου διαρκείας. Μια απόφαση, όμως, που δεν θα ισχύει για το προσεχές ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και στον Ολυμπιακό.

Οι δύο ομάδες αναμετρώνται το προσεχές σαββατοκύριακο για τα πλέι οφ της Super League 1 και τα πράγματα δεν θα ήταν και τόσο ευχάριστα για τους οργανωμένους οπαδούς των γηπεδούχων σε ό,τι αφορά την παρουσία τους στο «πέταλο». Όπως αναφέρεται στο άρθρο 2 της απόφασης του Αυγενάκη, όμως, οι ομάδες έχουν περιθώριο πέντε ημερών για να διευκρινίσουν ποιες θύρες ορίζονται ως θύρες οργανωμένων οπαδών.

Αυτό σημαίνει πως η απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού δεν θα τεθεί σε ισχύ άμεσα, από το προσεχές σαββατοκύριακο δηλαδή, με την ενημέρωση του υφυπουργείου να αναφέρει τα εξής…

«Με Απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη (ΦΕΚ Β’ 1842, 14/04/2022), εξειδικεύεται και εφαρμόζεται το άρθρο 7, παρ. 2 του ν. 4908/2022 (ΦΕΚ Α’ 52, 11/03/2022) περί «διοικητικών μέτρων κατά της βίας»:

Έως την 31-07-2022 στις αθλητικές εγκαταστάσεις που διεξάγονται αγώνες των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων Super League 1, Super League 2, Γ’ Εθνικής, αλλά και σε αυτούς της Basket League «απαγορεύεται η διάθεση εισιτηρίων στα τμήματα των κερκίδων (Θύρες, διαζώματα κλπ) στα οποία η γηπεδούχος ομάδα έχει διαθέσει τα χαμηλότερης τιμής προαγορασμένα για ολόκληρη την αγωνιστική περίοδο εισιτήρια (διαρκείας). Σε αυτούς τους αγώνες και στα συγκεκριμένα τμήματα των κερκίδων των αθλητικών εγκαταστάσεων επιτρέπεται η παρουσία μόνο κατόχων προαγορασμένων για ολόκληρη την αγωνιστική περίοδο εισιτηρίων (διαρκείας)».

Η Υπουργική Απόφαση, με σκοπό πρόληψης και αποτροπής φαινομένων βίας στον αθλητισμό εντός των αγωνιστικών χώρων, υλοποιεί τη συγκεκριμένη δέσμευση της Κυβέρνησης, η οποία είχε ανακοινωθεί προ εβδομάδων στο πλαίσιο των πρόσθετων νομοθετικών πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας. Οι υπόχρεες ομάδες έχουν προθεσμία πέντε ημερών, από την υποβολή σχετικού ερωτήματος εκ μέρους της αρμόδιας αστυνομικής αρχής, ώστε να απαντήσουν εγγράφως και να προσδιορίσουν επακριβώς τα τμήματα των κερκίδων (Θύρες, διαζώματα), στα οποία έχουν διαθέσει τα χαμηλότερης τιμής προαγορασμένα για ολόκληρη την αγωνιστική περίοδο εισιτήρια (διαρκείας)».

Πηγή: newsbeast.gr