Σχεδόν 70 νοσηλευτές και γιατροί που εργάζονται σε μια μονάδα εντατικής θεραπείας σε νοσοκομείο της Μάλαγας βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, σε συνέχεια της συμμετοχής τους σε χριστουγεννιάτικο πάρτι, ανακοίνωσαν τη Δευτέρα οι υγειονομικές αρχές.

Πιο συγκεκριμένα, εξήντα οκτώ από τα μέλη του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού του Πανεπιστημιακού Περιφερειακού Νοσοκομείου της Μάλαγας, στην Ανδαλουσία, υποβλήθηκαν σε τεστ που βγήκαν θετικά. Οι υγειονομικές αρχές της περιοχής ανέφεραν ότι ερευνούν την πηγή της μόλυνσης.

Πρόσθεσαν όμως ότι και οι 68 συμμετείχαν την 1η Δεκεμβρίου σε μια χριστουγεννιάτικη γιορτή. Συνολικά στο πάρτι αυτό παρέστησαν 173 άνθρωποι, μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ επικαλούμενο το Reuters.

Μια άλλη πιθανή πηγή της μόλυνσης ενδέχεται να ήταν το μεγάλο γεύμα που παρατέθηκε για τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο.

«Μη συμμετέχετε σε Χριστουγεννιάτικα πάρτι»

Όσοι προσβλήθηκαν από την Covid-19 είχαν υποβληθεί σε τεστ αντιγόνου ή είχαν κάνει την τρίτη, αναμνηστική δόση του εμβολίου, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή. Επίσης, όσοι μολύνθηκαν έχουν ήπια συμπτώματα.

Στον απόηχο των παραπάνω, πάντως, οι αρχές της Ανδαλουσίας συνέστησαν στους εργαζόμενους σε δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία να… μην συμμετέχουν σε χριστουγεννιάτικα πάρτι.

ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΙΣΠΑΝΙΑ

Τέσσερα νέα κρούσματα της Όμικρον στις Βαλεαρίδες Νήσους

Στο μεταξύ, στις Βαλεαρίδες Νήσους, επιβεβαιώθηκαν τέσσερα νέα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον.

Οι τρεις ασθενείς είναι ένας πατέρας που έφτασε πρόσφατα στην περιοχή και μόλυνε δύο μέλη της οικογένειάς του ενώ ο τέταρτος είχε ταξιδέψει στη Νότια Αφρική.

Συνολικά, στην Ισπανία έχουν εντοπιστεί μέχρι τώρα εννέα κρούσματα της Όμικρον, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

(Φωτογραφία αρχείου)

Πηγή: newsbeast.gr