Ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής ο οποίος διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό την Κυριακή (12/12), συνεχίζει να παρουσιάζει ήπια συμπτώματα της νόσου αναφέρει ανακοίνωση της προεδρίας της χώρας που εξεδόθη τη Δευτέρα.

Η μόλυνση του Σίριλ Ραμαφόσα, προστίθεται, στάθηκε αφορμή να καθυστερήσει η αναμνηστική δόση που επρόκειτο να κάνει αυτή την εβδομάδα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, η προεδρία της χώρας επισημαίνει, ακόμα, τα εξής: «Ο πρόεδρος παραμένει σε καλή διάθεση και συνεχίζει να παρουσιάζει ήπια συμπτώματα.

Επαναλαμβάνει την έκκλησή του προς όλους στη χώρα να εμβολιαστούν, καθώς ο εμβολιασμός μειώνει δραματικά τις πιθανότητες σοβαρής νόσησης, νοσηλείας στο νοσοκομείο ή θανάτου».

Υπενθυμίζεται πως η χώρα έχει βρεθεί στο επίκεντρο της επικαιρότητας μετά και από τον εντοπισμό της μετάλλαξης Όμικρον στα νότια της αφρικανικής ηπείρου. Τις τελευταίες ημέρες, μια έξαρση του ιού στη Νότια Αφρική, που πιστεύεται ότι συνδέεται με τη νέα παραλλαγή αυτή, έχει ως αποτέλεσμα την καταγραφή περίπου 20.000 νέων κρουσμάτων ανά 24ωρο.

Πηγή: newsbeast.gr