Με πατερίτσες εμφανίστηκε σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης στα γραφεία της Επιτροπής Ανταγωνισμού μαζί με κλιμάκιο του κόμματος, καθώς ακόμη δεν έχει ξεπεράσει το πρόβλημα που αντιμετωπίζει μετά τη ρήξη πρόσθιου χιαστού στο αριστερό πόδι που υπέστη παίζοντας μπάσκετ αρχές Σεπτεμβρίου έξω από το Ζάππειο Μέγαρο και τη χειρουργική επέμβαση που ακολούθησε.

Ο πολιτικός αρχηγός, συνοδευόμενος από τον επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Μιχάλη Κατρίνη, τον υπεύθυνο του Κοινοβουλευτικού Τομέα Ανάπτυξης Απόστολο Πάνα και τον εκπρόσωπο Τύπου, Δημήτρη Μάντζο ενημερώθηκαν για τους ελέγχους που διεξάγει η Επιτροπή Ανταγωνισμού αλλά και για τα προβλήματα που κατά καιρούς αντιμετωπίζει.

Ο κ. Ανδρουλάκης ανακοίνωσε την ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας εκ μέρους του Κινήματος προκειμένου να υπάρξει ένα νέο σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο προστασίας του καταναλωτή.

Παράλληλα επανέλαβε την πρότασή του για μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά από το 13% στο 6%, λόγω των συνεχών ανατιμήσεων που καταγράφονται και επιβαρύνουν τα ελληνικά νοικοκυριά. «Θεωρούμε αναγκαίο να πάρουμε νομοθετική πρωτοβουλία το επόμενο χρονικό διάστημα για να εκσυγχρονιστεί το πλαίσιο διασφάλισης των καταναλωτών στην Ελλάδα σε σχέση με τον έλεγχο της αγοράς. Επίσης, είδαμε ότι η αύξηση στα βασικά αγαθά θα φτάσει στο τέλος του χρόνου το 15%. Συνεπώς, θεωρούμε αδιανόητο η κυβέρνηση να μην υιοθετεί την πρότασή μας για μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά από το 13% στο 6% ώστε να στηριχθεί η μεσαία τάξη και τα πιο ευάλωτα νοικοκυριά» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: «Ο κ. Μητσοτάκης και οι αρμόδιοι υπουργοί δεν υιοθετούν αυτήν την πολιτική, μιλώντας για «λεφτόδεντρο». Συγχρόνως όμως αποδεικνύουν ότι προτεραιότητά τους είναι να δίνουν λίγα στους πολλούς και πολλά στους λίγους. Έχουν δώσει πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ τον προηγούμενο μήνα στους παραγωγούς ενέργειας και στους προμηθευτές από το κρατικό προϋπολογισμό. Ήδη γίνεται μεγάλη δημοσιονομική επέκταση. Ας γίνει σωστά για να στηρίξουμε εκείνους, που περνούν πάρα πολύ δύσκολα αυτή την περιπέτεια».

Πηγή: newsbeast.gr