Με μαζικές εξετάσεις στον πληθυσμό της αντιμετωπίζει η πόλη Τσινγκντάο της Κίνας τη μικρή εστία κορονοϊού που εντοπίστηκε στην πόλη σημαίνοντας συναγερμό. 

Στο πλαίσιο της έκτακτης εκστρατείας αντιμετώπισης της κατάστασης, σχεδόν 10 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ήδη υποβληθεί σε διαγνωστικό τεστ για κορονοϊό.

Η εκστρατεία ξεκίνησε την Κυριακή και οι αρχές της πόλης ελπίζουν να ολοκληρωθεί μέσα σε πέντε ημέρες. Μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί 9,9 εκατομμύρια δείγματα, δήλωσε η Λουάν Σιν αντιδήμαρχος της Τσινγκντάο.

Η Λουάν διαβεβαίωσε ότι δεν έχει εντοπιστεί κανένα θετικό μεταξύ των 7,6 αποτελεσμάτων που έχουν ήδη βγει. Μέχρι στιγμής η εστία αφορά 13 ασθενείς με κορονοϊό, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Συνολικά οι αρχές ελπίζουν να έχουν υποβάλει σε τεστ μέχρι αύριο Παρασκευή το σύνολο των 9,4 εκατομμυρίων κατοίκων της Τσινγκντάο και το 1,5 εκατομμύριο επισκέπτες της παραθαλάσσιας πόλης.

Η εκστρατεία διεξαγωγής διαγνωστικών τεστ ξεκίνησε μετά τον εντοπισμό το Σαββατοκύριακο πολλών κρουσμάτων covid-19 που συνδέονταν με νοσοκομείο της πόλης, στο οποίο νοσηλεύονταν ασθενείς με κορονοϊό από το εξωτερικό.

Τα 13 κρούσματα τοπικής μόλυνσης που εντοπίστηκαν στην Τσινγκντάο είναι τα πρώτα που καταγράφονται στην Κίνα από τα μέσα Αυγούστου. Σύμφωνα με τις αρχές, τα περισσότερα κρούσματα συνδέονται με το νοσοκομείο αυτό, αν και δεν είναι ακόμη γνωστό πώς προέκυψε αυτή η εστία.

Στο μεταξύ ο διευθυντής του νοσοκομείου αποπέμφθηκε και ελέγχεται, όπως ανακοίνωσε σήμερα η δημοτική επιτροπή υγείας, χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες. Επιπλέον ο διευθυντής της επιτροπής Υγείας της Τσινγκντάο τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Πηγή: newsbeast.gr