Απελπισμένοι είναι αρκετοί ασθενείς στο Ηράκλειο Κρήτης καθώς οι ελλείψεις φαρμάκων στα φαρμακεία της πόλης συνεχίζονται, με τους φαρμακοποιούς να τονίζουν πως το πρόβλημα ολοένα και επιδεινώνεται.

«Είναι σημαντικό το πρόβλημα αυτή τη στιγμή και το έχουμε εξηγήσει πολλές φορές και το πώς προέκυψε και το πως μπορεί να λυθεί. Αυτό που δεν εξηγείται είναι η αδράνεια της πολιτείας», σημείωσε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου Αριστοτέλης Σκουντάκης, ο οποίος τόνισε πως ελλείψεις υπάρχουν σε όλες τις κατηγορίες φαρμάκων.

Ωστόσο το μεγαλύτερο πρόβλημα παρατηρείται σε φάρμακα για τα οποία δεν υπάρχουν γενόσημα και είναι φάρμακα για πολύ σοβαρές ασθένειες. «Υπάρχει πρόβλημα δημόσιας υγείας», δήλωσε, σύμφωνα με το cretapost, τονίζοντας πως πλέον προκύπτει πρόβλημα για την υγεία και την ζωή πολλών ασθενών.

«Θα προβάλλεται ένα σποτ από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, για να ενημερώσουμε τον κόσμο και να ευαισθητοποιήσουμε αν γίνεται και την πολιτεία », δήλωσε το μέλος του ΠΦΣ Γιάννης Τσικανδυλάκης, ο οποίος τόνισε πως είναι επιτακτική ανάγκη να ληφθούν άμεσα μέτρα για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Πηγή: newsbeast.gr