Την υποστήριξή του σε μία επένδυση πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων της General Motors Co (GM) σε δύο εργοστάσια αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ο Καναδάς. Σε ένα από αυτά, θα γίνεται παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων εμπορικής χρήσης, όπως δήλωσε μία κυβερνητική πηγή.

Τόσο η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, όσο και η τοπική κυβέρνηση στο Οντάριο θα επενδύσουν στα δύο εργοστάσια της GM στο Ίνγκερσολ και στην Οσάβα, σύμφωνα με την ίδια πηγή που δεν δημοσιοποίησε περισσότερες λεπτομέρειες και δεν είχε λάβει σχετική εξουσιοδότηση για να κάνει επίσημες ανακοινώσεις.

Ο Σκοτ Μπέλ αντιπρόεδρος της GM για την Global Chevrolet, ο ομοσπονδιακός υπουργός Βιομηχανίας του Καναδά Φρανσουά Φιλίπ Σαμπάν και ο τοπικός πρωθυπουργός του Οντάριο Νταγκ Φορντ θα κάνουν μία ανακοίνωση σχετικά με «μία σημαντική επένδυση για το μέλλον του τομέα της παραγωγής αυτοκινήτων στον Καναδά». Η ανακοίνωση αυτή αναμένεται να γίνει σήμερα από έναν χώρο δοκιμών οχημάτων της GM στην Οσάβα, σύμφωνα με την General Motors, που δεν δημοσιοποίησε περισσότερες λεπτομέρειες.

Η GM είχε ανακοινώσει στις αρχές της προηγούμενης χρονιάς ότι θα επενδύσει 705,8 εκατομμύρια ευρώ για τη μετατροπή της εργοστασιακής μονάδας της στο Ίνγκερσολ του Οντάριο, σε μία μονάδα παραγωγής του ηλεκτρικού οχήματος εμπορικής χρήσης BrightDrop EV600.

Καλαμάτα: Σεισμική δόνηση 4,1 Ρίχτερ έγινε αισθητή σε περιοχές της Μεσσηνίας και της Λακωνίας	04/04/2022 08:23	ΑΠΕ-ΜΠΕ - του ανταποκριτή μας Η. Κάνιστρα	Πάτρα, Ελλάδα	80	Greek Αριθμός Είδησης: 25526564 Σεισμική δόνηση έγινε αισθητή, περίπου στις 07:40 σήμερα το πρωί, σε περιοχές της Μεσσηνίας και της Λακωνίας. Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός είχε μέγεθος 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίστηκε 32 χιλιόμετρα δυτικά, νοτιοδυτικά του Γερολιμένα της Λακωνίας. Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν 54 χιλιόμετρα νότια, νοτιοανατολικά της Κορώνης, στη Μεσσηνία.

Στα τέλη του 2021, η GM έθεσε και πάλι σε λειτουργία την εργοστασιακή μονάδα της στην Οσάβα που είχε παραμείνει κλειστή για δύο χρόνια, με στόχο την παραγωγή του ημιφορτηγού Chevrolet Silverado, όπως μεταδίδει το Reuters και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Καναδάς προσπαθεί να διασφαλίσει το μέλλον του πυρήνα της βιομηχανικής παραγωγής στο Οντάριο, καθώς σε παγκόσμιο επίπεδο, αναζητούνται τρόποι για τον περιορισμό των βλαβερών εκπομπών αερίων, μέσω επενδύσεων στην αλυσίδα εφοδιασμού για την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων.

Καλαμάτα: Σεισμική δόνηση 4,1 Ρίχτερ έγινε αισθητή σε περιοχές της Μεσσηνίας και της Λακωνίας 04/04/2022 08:23 ΑΠΕ-ΜΠΕ - του ανταποκριτή μας Η. Κάνιστρα Πάτρα, Ελλάδα 80 Greek Αριθμός Είδησης: 25526564 Σεισμική δόνηση έγινε αισθητή, περίπου στις 07:40 σήμερα το πρωί, σε περιοχές της Μεσσηνίας και της Λακωνίας. Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός είχε μέγεθος 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίστηκε 32 χιλιόμετρα δυτικά, νοτιοδυτικά του Γερολιμένα της Λακωνίας. Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν 54 χιλιόμετρα νότια, νοτιοανατολικά της Κορώνης, στη Μεσσηνία.

Το Οντάριο βρίσκεται γεωγραφικά κοντά στις αμερικανικές αυτοκινητοβιομηχανίες του Μίσιγκαν και του Οχάιο, συμπεριλαμβανομένης και της GM.

Τον προηγούμενο μήνα, η GM και η νοτιοκορεατική POSCO Chemical ανακοίνωσαν ότι θα κατασκευάσουν μία βιομηχανική εγκατάσταση 362,04 εκατομμυρίων ευρώ για την παραγωγή υλικών μπαταριών στον Καναδά, καθώς η αναφερόμενη αυτοκινητοβιομηχανία επιταχύνει την υλοποίηση των σχεδίων της για την παραγωγή κυρίως ηλεκτρικών οχημάτων στο μέλλον.

Η GM προγραμματίζει να έχει παραγωγική ικανότητα ενός εκατομμυρίου ηλεκτρικών οχημάτων στη Βόρεια Αμερική από το τέλος του 2025.

Πηγή: newsbeast.gr