Μέσα στην εβδομάδα θα ξεκινήσει στη Μεγάλη Βρετανία ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού των παιδιών ηλικίας 5-11 που διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να νοσήσουν, κάτι που καθυστέρησε σε σχέση με χώρες, όπως οι ΗΠΑ και το Ισραήλ.

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) της Βρετανίας τόνισε ότι τα παιδιά αυτής της ηλικιακής ομάδας που υπάγονται σε ομάδα κλινικού ρίσκου ή που συγκατοικούν με κάποιον που είναι ανοσοκατεσταλμένος, θα μπορούν να λάβουν ένα πρώτο εμβόλιο κατά του κορονοϊού, σύμφωνα με τη σύσταση που εξέδωσε τον περασμένο μήνα η Κοινή Επιτροπή για τον Εμβολιασμό και την Ανοσοποίηση (JCVI).

«Θα ήθελα να διαβεβαιώσω τους γονείς και τους κηδεμόνες ότι κανένα νέο εμβόλιο για παιδιά δεν θα είχε εγκριθεί αν δεν πληρούνταν τα προβλεπόμενα πρότυπα ασφάλειας, ποιότητας και αποτελεσματικότητας», δήλωσε η υπουργός Δημόσιας Υγείας και Εμβολίων του Ηνωμένου Βασιλείου Μάγκι Θρουπ.

Στα παιδιά θα προσφερθούν δύο δόσεις των 10 μικρογραμμαρίων του εμβολίου Pfizer/BioNTech, το 1/3 της δόσης για τις μεγαλύτερες ηλικίες.

Οι λοιμώξεις επί του παρόντος κινούνται σε υψηλά επίπεδα μεταξύ των παιδιών σχολικής ηλικίας στην Αγγλία, με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία να εκτιμά ότι σχεδόν το 12% των μαθητών μικρότερης ηλικίας είχαν κολλήσει κορονοϊό την εβδομάδα που έληξε στις 22 Ιανουαρίου.

Πηγή: newsbeast.gr