«Η ευρωπαϊκή λύση για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και τη μείωση των τιμών της ενέργειας είναι μονόδρομος» επεσήμανε την Τετάρτη (14/9) ο αντιπρόεδρος της ΚΟ του ΕΛΚ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, μιλώντας κατά τη σχετική συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο.

Κατά τη διάρκεια παρέμβασής του στο Ευρωκοινοβούλιο ανέφερε ότι λίγο πριν από την έναρξη αυτού του δύσκολου χειμώνα, η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως έπραξε και στην πανδημία, πρέπει να απαντήσει με «πράξεις» και «στοχευμένα μέτρα» στο πρόβλημα των ανατιμήσεων. «Δεν πρέπει να αφήσουμε κανέναν πολίτη απροστάτευτο», πρόσθεσε.

«Οι αυξήσεις θα χτυπήσουν το κάθε ευρωπαϊκό νοικοκυριό, την κάθε επιχείρηση, τον κάθε πολίτη ανεξαιρέτως, ο οποίος ήδη βλέπει την αγοραστική του δύναμη να μειώνεται καθημερινά, αδυνατώντας να καλύψει τις βασικές του ανάγκες», σημείωσε και αμέσως μετά μίλησε για «τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η ελληνική κυβέρνηση».

«Ήδη, η ελληνική κυβέρνηση, αντιλαμβανόμενη το μέγεθος του προβλήματος, έχει προχωρήσει σε ενέργειες για την προστασία και την ανακούφιση των πολιτών και προς την κατεύθυνση αυτή ζητά την άμεση λήψη συντονισμένων δράσεων και μέτρων από την Ευρωπαϊκή Ένωση», τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

«Η ευρωπαϊκή λύση, λοιπόν, είναι μονόδρομος», συμπλήρωσε. «Η Ένωση, τώρα περισσότερο από ποτέ, καλείται να επιδείξει γρήγορα αντανακλαστικά, όπως έπραξε και στην πανδημία, και να απαντήσει με πράξεις και στοχευμένα μέτρα στο πρόβλημα των ανατιμήσεων στην ενέργεια. Διότι δεν πρέπει να αφήσουμε κανέναν Ευρωπαίο πολίτη απροστάτευτο», κατέληξε ο αντιπρόεδρος της ΚΟ του ΕΛΚ.

Πηγή: newsbeast.gr