Κάποια αισιόδοξα -αλλά χωρίς εφησυχασμό- μηνύματα έστειλαν τα rapid tests που πραγματοποιήθηκαν στον Βόλο, όσον αφορά τη διασπορά του κορονοϊού. Τα αποτελέσματα αφορούν την ολοκλήρωση της πρώτης ημέρας της διενέργειας νέων ελέγχων, που έγιναν δωρεάν από τον δήμο της πρωτεύουσας της Μαγνησίας.

Σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία, διενεργήθηκαν σήμερα συνολικά 273 tests από τα οποία 16 βρέθηκαν θετικά.

Στο συνεργείο δειγματοληψίας στο κέντρο του Βόλου, πίσω από το δημαρχείο διενεργήθηκαν 198 από τα οποία τα 12 βρέθηκαν θετικά, ενώ από άλλο συνεργείο, στη Νέα Ιωνία, έγιναν 75 tests, από τα οποία βρέθηκαν θετικά τα 4, γεγονός που δίδει αισιοδοξία ότι μειώνεται σταδιακά η διασπορά στον πληθυσμό.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η διαδικασία θα συνεχιστεί και αύριο, Τρίτη 1η Δεκεμβρίου, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα, στο ΚΑΠΗ «Θεόφιλος» πίσω από το Δημαρχείο στην πλατεία Ρήγα Φερραίου και στο ΚΑΠΗ Νέας Ιωνίας, στην διασταύρωση των οδών Εφραιμίδη και Καισαρείας.

Σημειώνεται ότι, η δράση πραγματοποιείται με την συνεργασία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Θεσσαλίας και συγκεκριμένα της Πνευμονολογικής Κλινικής, υπό την εποπτεία του διευθυντή της, Κωνσταντίνου Γουργουλιάνη. Δύο συνεργεία με γιατρούς του ιδρύματος και εκπαιδευμένους νοσηλευτές προχωρούν στη λήψη και επεξεργασία των δειγμάτων, προκειμένου να υπάρξει μια ευκρινής εικόνα για τη διασπορά του ιού στην τοπική κοινότητα και να εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα για την πορεία της διασποράς μετά από σύγκριση με τα στοιχεία της πρώτης δειγματοληψίας στις 5 και 6 Νοεμβρίου.

Πηγή: newsbeast.gr