Η Τζόρτζια Μελόνι λίγο πριν λάβει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Σέρτζιο Ματαρέλα, εξέδωσε γραπτή ανακοίνωση, με την οποία ξεκαθάρισε ότι η Ιταλία είναι και θα παραμείνει μέλος του ΝΑΤΟ.

Η πρόεδρος των Αδελφών της Ιταλίας, δήλωσε ότι «σε ό,τι αφορά ένα πράγμα ήμουν, είμαι και θα είμαι σαφέστατη. Εννοώ να ηγηθώ μιας κυβέρνησης με σαφή εξωτερική πολιτική, η οποία να μην μπορεί να παρερμηνευθεί. Η Ιταλία είναι πλήρως, και με ψηλά το κεφάλι, μέρος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας και της Ευρώπης. Αν κάποιος δεν συμφωνεί με αυτόν τον ακρογωνιαίο λίθο, δεν θα μπορέσει να πάρει μέρος στην κυβέρνηση, έστω και αν αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να συγκροτηθεί κυβέρνηση.

Επίσης, σημείωσε πως «η Ιταλία, με εμάς στην κυβέρνηση, δεν θα είναι ποτέ ο αδύναμος κρίκος της Δύσης, ένα αφερέγγυο έθνος που τόσο επιθυμούν όσοι μας κατακρίνουν. Θα ενισχύσει την αξιοπιστία της και θα υπερασπίσει τα συμφέροντά της».

«Σε ό,τι αφορά αυτό το σημείο, θα ζητήσω να είναι σαφείς όλοι οι υπουργοί της κυβέρνησης. Ο πρώτος κανόνας μιας κυβέρνησης πολιτικών με ισχυρή εντολή από τους Ιταλούς, είναι να σεβαστεί το πρόγραμμα που ψήφισαν οι πολίτες», πρόσθεσε στη γραπτή ανακοίνωση της.

Σημειώνεται, ότι την Πέμπτη (20/10) και την Παρασκευή (21/10) ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους των κομμάτων. Την Παρασκευή το απόγευμα, πιθανότατα, αναμένεται να δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στην Τζόρτζια Μελόνι η οποία, αν δεν υπάρξουν ιδιαίτερα εμπόδια, μέσα στο Σαββατοκύριακο μπορεί να του παραδώσει την πλήρη λίστα των υπουργών της νέας κυβέρνησης.

Πηγή: newsbeast.gr