Μια παθιασμένη ομιλία του Λιονέλ Μέσι στους συμπαίκτες του στην Εθνική Αργεντινής πριν από τον τελικό του Copa America του 2021, βλέπει το φως της δημοσιότητας στο πλαίσιο του νέου ντοκιμαντέρ του Netflix για την πορεία της Αλμπισελέστε προς την κατάκτηση του τροπαίου.

«Αυτό το τουρνουά θα διεξαγόταν στην Αργεντινή, όμως ο Θεός ήθελε να διεξαχθεί στη Βραζιλία, ώστε να το κατακτήσουμε στο Μαρακανά και να γίνει πιο όμορφο για εμάς. Οπότε, βγείτε έξω στο γήπεδο με αυτοπεποίθηση και ψυχραιμία. Θα πάρουμε στο σπίτι αυτό το τρόπαιο» λέει στη φορτισμένη του ομιλία ο Μέσι πριν από τον τελικό ανάμεσα σε Αργεντινή και Βραζιλία.

Η ομιλία του Μέσι:

«Γνωρίζουμε ήδη τι συμβαίνει στο Αργεντινή – Βραζιλία. Δεν θέλω να πω κάτι απόψε, απλά να σας ευχαριστήσω παιδιά. Σας ευχαριστώ πολύ γι’ αυτές τις 45 ημέρες. Σας το είπα και στα γενέθλιά μου. Φτιάξαμε ένα όμορφο σύνολο και το απόλαυσα πολύ. Ήταν 45 ημέρες που ταξιδέψαμε, φάγαμε, κλειδωθήκαμε στα ξενοδοχεία. Ήταν 45 ημέρες χωρίς να βλέπουμε τις οικογένειες, παιδιά.

Ο Ντίμπου (σ.σ. Εμιλιάνο Μαρτίνες) έκανε κόρη και δεν μπορούσε να τη δει, δεν μπορούσε να την κρατήσει στα χέρια του. Ο Τσίνο έκανε ένα γιο και τον είδε μόνο για λίγο. Όλα αυτά γιατί; Γι’ αυτήν τη στιγμή. Επειδή είχαμε ένα στόχο και είμαστε πολύ κοντά στο να τον πετύχουμε.

Και ξέρετε ποιο είναι το καλύτερο απ’ αυτά; Πως όλα εξαρτώνται από εμάς. Γι’ αυτό θα βγούμε έξω στο γήπεδο και θα σηκώσουμε αυτό το τρόπαιο. Θα το πάρουμε πίσω στην Αργεντινή για να το απολαύσουμε με την οικογένεια, τους φίλους μας και όσους πάντα μας υποστήριζαν.

Και κάτι τελευταίο και με αυτό τελειώνω. Δεν υπάρχουν συμπτώσεις παιδιά. Αυτό το τουρνουά θα διεξαγόταν στην Αργεντινή, όμως ο Θεός ήθελε να διεξαχθεί στη Βραζιλία, ώστε να το κατακτήσουμε στο Μαρακανά και να γίνει πιο όμορφο για εμάς.

Οπότε, βγείτε έξω στο γήπεδο με αυτοπεποίθηση και ψυχραιμία. Θα πάρουμε στο σπίτι αυτό το τρόπαιο».

Δείτε το τρέιλερ του ντοκιμαντέρ του Netflix:

Πηγή: newsbeast.gr