Στη δήλωση ότι η Νότια Αφρική εισέρχεται στο τέταρτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού λόγω της μετάλλαξης Όμικρον, προχώρησε σήμερα, Παρασκευή (3/12) ο νοτιοαφρικανός υπουργός Υγείας Τζο Φάλα, προσθέτοντας ότι προς το παρόν τα νοσοκομεία δεν βρίσκονται υπό πίεση.

Ειδικότερα, ο Φάλα επεσήμανε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι το νέο παραλλαγμένο στέλεχος έχει εντοπιστεί στις επτά από τις εννέα επαρχίες της χώρας, στις οποίες παρατηρείται και άνοδος των κρουσμάτων της covid-19. Παράλληλα εξέφρασε την ελπίδα το κύμα αυτό της επιδημίας να μπορέσει να τεθεί υπό έλεγχο χωρίς να προκαλέσει πολλούς θανάτους και εκτίμησε ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την εξάπλωση του Όμικρον είναι οι μεγάλες συγκεντρώσεις, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο νοτιοαφρικανός υπουργός προέτρεψε τους συμπατριώτες του να εμβολιαστούν πλήρως κατά της covid-19, τονίζοντας ότι αυτή είναι η καλύτερη προστασία έναντι του Όμικρον.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα πρώτα στοιχεία από τη Νότια Αφρική για το νέο στέλεχος έχουν θορυβήσει τους επιστήμονες, καθώς δείχνουν ότι η Όμικρον συνδέεται με πολύ μεγαλύτερο ποσοστό επαλοιμώξεων, σχεδόν τριπλάσιο σε σχέση με τα προηγούμενα επιδημικά κύματα. 

Με βάση τις πρώτες ενδείξεις, τα υπάρχοντα εμβόλια φαίνεται να συνεχίζουν να προστατεύουν σημαντικά από σοβαρή νόσο Covid-19 και θάνατο.

Πηγή: newsbeast.gr