Ένα ακόμη κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον εντοπίστηκε σήμερα στη Μινεσότα, στις ΗΠΑ, σε έναν άνθρωπο που είχε ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη, όμως δεν είχε μεταβεί προσφάτως στο εξωτερικό, όπως το πρώτο κρούσμα που διαγνώστηκε στη χώρα.

Η ανακοίνωση αυτή δείχνει ότι η παραλλαγή άρχισε να μεταδίδεται μεταξύ ανθρώπων στην αμερικανική επικράτεια, αναφέρουν σε τηλεγραφήματα τους το AFP και το Reuters.

Ειδικότερα, οι υγειονομικές αρχές της πολιτείας επιβεβαίωσαν πως εντόπισαν αυτήν την παραλλαγή σε έναν άνδρα ο οποίος, μάλιστα, είχε εμβολιαστεί πλήρως κατά της Covid-19. Το πρόσωπο αυτό «ανέπτυξε ήπια συμπτώματα στις 22 Νοεμβρίου και υποβλήθηκε σε τεστ την 24η Νοεμβρίου», ανέφεραν οι υγειονομικές αρχές, διευκρινίζοντας πως έχει ήδη αναρρώσει.

Ο άνδρας είχε επισκεφθεί τη Νέα Υόρκη για μια συνάντηση αφιερωμένη σε γιαπωνέζικες ταινίες κινουμένων σχεδίων, λίγες ημέρες νωρίτερα.

Αυτή η είδηση «δεν προκαλεί μεγάλη έκπληξη», σχολίασε σε ένα δελτίο τύπου ο κυβερνήτης Τιμ Γουόλς, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Οι αμερικανικές αρχές ανέμεναν εδώ και ημέρες, άλλωστε, πως η Όμικρον θα εντοπιστεί στη χώρα.

Χθες, ένα πρώτο κρούσμα επιβεβαιώθηκε στην Καλιφόρνια, επίσης σε έναν επίσης πλήρως εμβολιασμένο πολίτη, που είχε όμως επιστρέψει από τη Νότια Αφρική, όπου η νέα παραλλαγή αρχικά εντοπίστηκε.

(Φωτογραφία αρχείου)

Πηγή: newsbeast.gr