Ραγδαία είναι η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού με την μετάλλαξη Όμικρον στην Αττική.

Όπως αποκαλύπτει ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, η νέα μετάλλαξη, που εντοπίστηκε στα λύματα της Αττικής, δεκαπλασιάστηκε σε διάστημα 4 ημερών.

Όπως επισημαίνει ο Νίκος Θωμαϊδης, Καθηγητής Αναλυτικής Χημείας ΕΚΠΑ «Τη Δευτέρα 20/12 ανιχνεύσαμε για πρώτη φορά το στέλεχος “Όμικρον” στα λύματα της Αττικής. Εντός τεσσάρων ημερών η ποσότητα της “όμικρον” στα λύματα είχε σχεδόν δεκαπλασιαστεί. Αυτή τη στιγμή αναλύουμε τα λύματα του τριημέρου και το βράδυ της Δευτέρας θα μπορούμε να δούμε ακριβώς τον επιπολασμό μέσα από την αλληλούχιση που κάνουμε».

Την ίδια ώρα από την πλευρά του ο Επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης, τονίζει πως «από την αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική υπολογίζουμε ότι έχει ένα μεγαλύτερο ποσοστό από 10% στην κοινότητα στην Αττική αυτή τη στιγμή.  Δεν μπορώ να το αποκλείσω ότι έχει φτάσει και το 30% και το 40%.»

Το μεταλλαγμένο στέλεχος δείχνει πως εξαπλώνεται με πάρα πολύ γρήγορο ρυθμό ενώ μένει να δούμε και τα αποτελέσματα από τα λύματα της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να υπάρχει μια σαφής εικόνα σχετικά με την πορεία εξάπλωσης της παράλλαξης στις δύο μεγάλες περιφέρειες της χώρας.

Πηγή: newsbeast.gr