Επιβεβαιώθηκαν τα πρώτα δύο κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον στην Αλβανία.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, η υφυπουργός Υγείας και επικεφαλής της επιτροπής, η Μίρα Ρακατσόλι, διαβεβαίωσε ότι προς το παρόν, η επιδημιολογική χώρα στη χώρα των Βαλκανίων παραμένει σταθερή.

Η Εουγκένια Τομίνι, η διευθύντρια του Αλβανικού Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας, επισήμανε, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, από τη δική της πλευρά ότι η παραλλαγή Δέλτα συνεχίζει να είναι η κυρίαρχη.

Η υφυπουργός παρότρυνε τους πολίτες να εμβολιαστούν για την COVID-19, θυμίζοντας πως όλοι όσοι είναι άνω των 18 έχουν δικαίωμα να λάβουν αναμνηστική δόση εάν έλαβαν τη δεύτερη έξι μήνες νωρίτερα. Κατά τη Σίλβα Μπίνο, επιδημιολόγο, το ποσοστό του πληθυσμού που έχει εμβολιαστεί βρίσκεται στο 40%, καθώς καταγράφηκε μικρή αύξησή του τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Το αλβανικό υπουργείο Υγείας ανέφερε χθες ότι επιβεβαιώθηκαν 343 κρούσματα του SARS-CoV-2 τις προηγούμενες 24 ώρες. Το σύνολο των καταγεγραμμένων μολύνσεων έφθασε έτσι τις 206.616 και ο απολογισμός των θυμάτων ανέρχεται, επισήμως, σε 3.180 νεκρούς.

Πηγή: newsbeast.gr