Περισσότερες από 10 ύποπτα για τη μετάλλαξη Όμικρον κρούσματα εξετάζουν οι αρχές στην Ιρλανδία, ύστερα από τα αρχικά τεστ που έδειξαν ότι είχαν ένα χαρακτηριστικό που τα διαχωρίζει από το κυρίαρχο στέλεχος του κορονοϊού, το Delta.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας της χώρας, Στίβεν Ντόνελι, τα ύποπτα περιστατικά είχαν σταλεί για πλήρη ανάλυση της αλληλούχησης του γονιδιώματος, αλλά είναι πιθανόν οι αξιωματούχοι να επιβεβαιώσουν τις μολύνσεις τις ερχόμενες ημέρες.

«Δεν είναι δυνατόν να γνωρίζουμε πόσες περιπτώσεις μπορεί να υπάρχουν», δήλωσε ο Ντόνελι στο ιρλανδικό δίκτυο Virgin Media News, προσθέτοντας ότι ο αριθμός που εστάλη για πλήρη ανάλυση αλληλούχησης γονιδιώματος είναι «λίγο πάνω από 10», μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Επισημαίνεται πως οι αρχές έχουν συστήσει στους πολίτες να αποφεύγουν τα μη απαραίτητα ταξίδια σε επτά χώρες της νότιας Αφρικής λόγω των ανησυχιών για την Όμικρον -που αρχικά εντοπίστηκε στη Νότια Αφρική- και ενδέχεται να επαναφέρει το μέτρο της υποχρεωτικής καραντίνας σε ξενοδοχείο για να ανακόψει την εξάπλωσή της.

Πηγή: newsbeast.gr