Οι περιφερειακές αρχές της Μαδρίτης γνωστοποίησαν την Πέμπτη (2/12) πως εντόπισαν το πρώτο εγχώριο κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον στην Ισπανία, σε έναν εμβολιασμένο πολίτη, χωρίς ταξιδιωτικό ιστορικό με χώρες κινδύνου και ότι ερευνούν άλλα δύο παρόμοια, ύποπτα κρούσματα.

Είναι το τέταρτο επιβεβαιωμένο κρούσμα της παραλλαγής στην Ισπανία, αλλά το πρώτο που αποδεικνύει πως η Όμικρον κυκλοφορεί ήδη στη χώρα, αναφέρει το Reuters. Χθες, άλλωστε, η περιφέρεια της Καταλονίαςέκανε γνωστό πως είχε ανιχνεύσει πιθανά ίχνη της παραλλαγής Όμικρον σε δείγματα λυμάτων από τα τέλη Νοεμβρίου.

Το πρόσωπο που έφερε την παραλλαγή Όμικρον στη Μαδρίτη έχει κάνει δύο δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca και δεν είχε ιστορικό ταξιδιού ή στενής επαφής με κάποιο άλλο πρόσωπο από χώρες, όπου η παραλλαγή έχει ανιχνευτεί, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Ο 62χρονος ασθενής, ο οποίος έχει εκδηλώσει ήπια συμπτώματα από τις 29 Νοεμβρίου, βρίσκεται σε απομόνωση στο σπίτι του, ενώ οι στενές επαφές του τελούν υπό καραντίνα, προστίθεται στο δημοσίευμα του διεθνούς πρακτορείου ειδήσεων, το οποίο επικαλείται το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Οι άλλες δύο περιπτώσεις που ερευνώνται έχουν, επίσης, παρουσιάσει ήπια συμπτώματα και δεν είχαν ιστορικό ταξιδιών σε χώρες κινδύνου.

Πηγή: newsbeast.gr