Άλλοι πέντε πολίτες στην Ιταλία βρέθηκαν θετικοί στην μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού. Πρόκειται για τρία παιδιά, έναν δάσκαλο και μια οικιακή βοηθό, οι οποίοι ζουν στην Καζέρτα, έξω από την Νάπολη. Συνολικά, μέχρι αυτή την στιγμή, τα περιστατικά στη χώρα είναι εννέα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, το οποίο επικαλείται τα ΜΜΕ της γείτονος, τα νέα κρούσματα με τη μετάλλαξη αυτή, μολύνθηκαν από τα δυο παιδιά του μάνατζερ που επέστρεψε πριν από δύο εβδομάδες από την Μοζαμβίκη και ο οποίος θεωρείται ο «ασθενής μηδέν» της συγκεκριμένης παραλλαγής στην Ιταλία. Όλοι παρουσιάζουν ελαφρά συμπτώματα και η κατάστασή τους δεν προκαλεί ανησυχία.

Στολισμένο χριστουγεννιάτικο δέντρο στην άδεια Piazza Venezia

Αυστηροποίηση πρωτοκόλλων στα σχολεία

Στο μεταξύ, το ιταλικό υπουργείο Παιδείας αποφάσισε ότι, στο εξής, μόλις σε μια τάξη καταγράφεται κρούσμα κορονοϊού, όλοι οι μαθητές θα επιστρέφουν σπίτι, σε εξ αποστάσεως διδασκαλία, για τουλάχιστον δέκα ημέρες.

Μέχρι τώρα, για ενεργοποίηση της εξ αποστάσεως μάθησης χρειάζονταν τουλάχιστον τρία θετικά κρούσματα σε κάθε τάξη.

Ο δε Ιταλός έκτακτος επίτροπος για την αντιμετώπιση της πανδημίας, στρατηγός Φραντσέσκο Φιλιουόλο, ανακοίνωσε ότι ο νέος στόχος για τον Δεκέμβριο είναι να μπορέσουν να χορηγηθούν, κάθε ημέρα, τουλάχιστον 400.000 εμβόλια κατά της Covid-19.

Από σήμερα, εκτός από την περιφέρεια της Ρώμης, τέλος, και εκείνη του Μιλάνου ξεκινά την χορήγηση της αναμνηστικής δόσης του εμβολίου σε όλους τους πολίτες άνω των 18 ετών.

Πηγή: newsbeast.gr