Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, στην Ιταλία καταγράφηκαν 17.030 κρούσματα κορονοϊού και 74 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 588.000 διαγνωστικά τεστ, το 2,9% από τα οποία προέκυψε θετικό.

Στο μεταξύ, στις μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) της χώρας βρίσκονται 708 ασθενείς με τον ιό, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 5.385, μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

40χρονος με ήπια συμπτώματα το νέο κρούσμα της Όμικρον

Συνολικά, είναι 11 τα επιβεβαιωμένα περιστατικά κορονοϊού με την μετάλλαξη Όμικρον στην Ιταλία.

Το τελευταίο εντοπίσθηκε σήμερα στην περιφέρεια Βένετο. Πρόκειται για έναν άνδρα σαράντα ετών, ο οποίος δεν παρουσιάζει ανησυχητικά συμπτώματα.

Αύξηση των κρουσμάτων

Αξίζει να αναφερθεί πως σύμφωνα με το Ιταλικό Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας η μεγαλύτερη αύξηση των κρουσμάτων καταγράφεται στις βορειοανατολικές περιφέρειες της χώρας, και σε πολίτες ηλικίας 20 με 30 ετών. «Και στην Ιταλία διαπιστώνεται αύξηση των κρουσμάτων, έστω και πιο περιορισμένη απ΄ότι σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες», προσθέτει το Ινστιτούτο.

Σύριγγα και δοχείο με δόση εμβολίου

Επισημαίνεται, τέλος, πως το 50% των κατοίκων της χώρας άνω των 80 ετών, έχει λάβει την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού, σύμφωνα, πάντα, με το ΑΠΕ ΜΠΕ. Προκαλεί ανησυχία, ωστόσο, το ότι σχεδόν 3,5 εκατομμύρια πολίτες 30 με 59 ετών, ακόμη δεν έχει κάνει ούτε την πρώτη δόση των εμβολίων.

Πηγή: newsbeast.gr