Οι ενισχυτικοί εμβολιασμοί του φετινού χειμώνα είναι απίθανο να είναι οι τελευταίοι στη μάχη κατά της πανδημίας, εκτιμούν Γερμανοί ειδικοί στον τομέα της υγείας και τονίζουν οτι θα είναι απαραίτητη και μια τέταρτη δόση.

«Ανεξάρτητα από την Όμικρον , παρατηρούμε ότι ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού πρέπει να ανανεώνεται τακτικά», δήλωσε ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ιατρικής Ένωσης, Φρανκ Ούλριχ Μοντγκόμερι στο RedaktionsNetzwerk Deutschland (RND).

Παρόμοια είναι η άποψη του Πρόεδρου Ένωσης Γενικών Ιατρών Ούλριχ Βάιγκελντ.«Προβλέπουμε ότι ένας τέταρτος εμβολιασμός θα είναι απαραίτητος το καλοκαίρι ή το αργότερο το φθινόπωρο», είπε στην εφημερίδα «Bild».

Ο πρόεδρος του Ιδρύματος Προστασίας Ασθενών, Εουτζίν Μπρις να ενισχυθούν οι υποδομές για τον εμβολιασμό του πληθυσμού. «Είναι προβλέψιμο ότι οι ενισχυτικοί εμβολιασμοί θα επεκταθούν αρκετά μέσα στο επόμενο έτος. Εάν προστεθούν τα προσαρμοσμένα εμβόλια κατά της νέας παραλλαγής Όμικρον, θα χρειαστούν στη Γερμανία πάνω από 100 εκατομμύρια δόσεις το 2022», δήλωσε ο Μπρις στο RND.

Πηγή: newsbeast.gr