Την ανάγκη για γρήγορη δράση έτσι ώστε να επιβραδυνθεί η εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον τόνισε η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της ΕΕ, Στέλλα Κυριακίδου, κατά την τοποθέτησή της στην έκτακτη διάσκεψη των Υπουργών Υγείας της Ομάδας των Επτά (G7), νωρίτερα τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, η κ. Κυριακίδου αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η ΕΕ έχει ενεργοποιήσει το «φρένο» έκτακτης ανάγκης για αναστολή ταξιδιών από χώρες της νότιας Αφρικής, σημειώνοντας ότι οι ταξιδιώτες που επιστρέφουν από χώρες ενδιαφέροντος θα πρέπει να υποβάλλονται σε τεστ και καραντίνα.

Επιπροσθέτως, η Ευρωπαία Επίτροπος αναφέρθηκε στις προκλήσεις που εξακολουθούν να υπάρχουν υπογραμμίζοντας αφενός τον ρόλο που διαδραματίζει ο συντονισμός αφετέρου τη σημασία της G7 στο θέμα αυτό.

«Πρέπει να δράσουμε γρήγορα για να επιβραδύνουμε την εξάπλωση της παραλλαγής “Όμικρον”, για να κερδίσουμε χρόνο και να αυξήσουμε την εμβολιαστική κάλυψη, να ενισχύσουμε τους πολίτες μας και να προσαρμόσουμε τα ιατρικά αντίμετρα, συμπεριλαμβανομένων των εμβολίων, εάν χρειαστεί» επισήμανε η Στέλλα Κυριακίδου.

Τέλος, η Στέλλα Κυριακίδου ανέφερε ότι οι ήδη υπάρχουσες συμφωνίες που υπάρχουν δίνουν πρόσβαση σε εμβόλια που προσαρμόζονται στις μεταλλάξεις, αλλά και το ότι η Κομισιόν υπέγραψε συμβόλαιο με την Valvena για 27 εκατ. δόσεις το 2022.

Πηγή: newsbeast.gr