Για τη μετάλλαξη Όμικρον και τα 17 κρούσματά της που έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής στη χώρα μας μίλησε σε ραδιοφωνική της συνέντευξη την Παρασκευή (17/12) η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα.

«Έχουμε 17 επιβεβαιωμένα περιστατικά με μετάλλαξη Όμικρον στην Ελλάδα που συνδέονται με ταξίδια» τόνισε στον ΣΚΑΪ 100,3 και συμπλήρωσε «από ότι φαίνεται από το εξωτερικό πλέον τα κρούσματα στην Ευρώπη δεν συνδέονται μόνο με ταξίδια καθώς υπάρχει και μετάδοση μέσα στις χώρες».

«Έχουμε βάλει την οδηγία για τους ταξιδιώτες που έρχονται προς στην Ελλάδα από την Κυριακή να γίνεται είτε PCR τεστ 72 ωρών είτε rapid test 24 ωρών για να μπορέσουμε να προστατεύσουμε την είσοδο αλλά ο κόσμος είναι ανοιχτός. Μπορεί κάποιος που αν είναι αρνητικός σήμερα να είναι θετικός αύριο» επεσήμανε η Μίνα Γκάγκα και απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Φωτογραφία από τεστ κορονοϊού

«Πάντα μπορεί να κολλήσουν οι εμβολιασμένοι άλλα έχουν ήπια νόσηση» υπογράμμισε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας αναφέροντας πως «έχει διαπιστωθεί διεθνώς πως η τρίτη δόση του εμβολιασμού προστατεύει».

«Η μετάλλαξη Όμικρον θα κυριαρχήσει και στην Ελλάδα, χωρίς όμως ακόμη να γνωρίζουμε ποτέ θα συμβεί αυτό» δήλωσε.

«Η μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα αναφέρεται στα δεδομένα του περσινού φθινόπωρου»

Αναφερόμενη στην μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα η Μίνα Γκάγκα παρατήρησε ότι αυτό που λέει είναι πως όταν υπάρχει πίεση στο σύστημα υγείας υπάρχουν ζητήματα, αλλά αναφέρεται στα δεδομένα του περσινού φθινόπωρου, και από τότε η κατάσταση έχει αλλάξει.

Αυτή τη στιγμή, ανέφερε η Μίνα Γκάγκα, έχουμε 700 διασωληνωμένους με COVID. Τα πρωτόκολλα έχουν διορθωθεί από την αρχή της πανδημίας και διορθώνονται συνεχώς.

κορονοϊός ΜΕΘ

«Το υπουργείο Υγείας έστειλε κλιμάκιο στη ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Αγρινίου και όπου αλλού έχουν διαπιστωθεί προβλήματα και τα αντιμετωπίζει» διαβεβαίωσε.

Μιλώντας για τις γιορτές δήλωσε πως πρέπει να προσέχουμε πολύ τις επαφές μας. «Δεν χρειάζεται να περιοριστούμε στα πέντε άτομα αλλά και να μην φτάσουμε και τα 300» είπε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας.

Πηγή: newsbeast.gr