Ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού που καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στη Νότια Αφρική διπλασιάστηκε, σε σύγκριση με χθες, φτάνοντας τα 8.561 σήμερα, ανακοίνωσε το Εθνικό Ινστιτούτο Μεταδοτικών Ασθενειών (NICD) της χώρας.

Το ποσοστό θετικότητας, δηλαδή ο αριθμός των θετικών κρουσμάτων στο σύνολο των διενεργούμενων τεστ, εκτοξεύτηκε στο 16,5%, από 10,2% την Τρίτη. Ωστόσο, ο αριθμός των θανάτων και των νοσηλευομένων δεν άλλαξε δραματικά, σύμφωνα με τα στοιχεία του NICD και όπως μεταδίδει το Reuters.

Νωρίτερα, το NICD ανέφερε ότι η μετάλλαξη Όμικρον έχει εντοπιστεί σε πέντε από τις εννέα επαρχίες της χώρας και αντιστοιχούσε στο 74% των γονιδιωμάτων που αναλύθηκαν τον Νοέμβριο.

Το πρώτο γνωστό κρούσμα ανάγεται στις 8 Νοεμβρίου, στο Γκαουτένγκ, την πολυπληθέστερη επαρχία.

Μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, τα περισσότερα από τα γονιδιώματα που αναλύθηκαν ήταν της παραλλαγής Delta, αλλά τον Νοέμβριο η Όμικρον την ξεπέρασε.

Σημειώνεται πως το NICD δεν ανακοίνωσε τον συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων της Όμικρον. Κατά το Reuters γίνεται αλληλούχιση του γονιδιώματος μόνο σε πολύ μικρό αριθμό δειγμάτων, λόγω των περιορισμένων δυνατοτήτων.

Νότια Αφρική κορονοϊός

«Ήπια τα συμπτώματα των περισσότερων ασθενών»

Αξίζει να αναφερθεί, εξάλλου, πως στη Μποτσουάνα τα κρούσματα με την Όμικρον που έχουν επιβεβαιωθεί παραμένουν μόλις 19.

Αξιωματούχοι υγείας της χώρας σημείωσαν, επίσης, πως όσα εξ αυτών είναι συμπτωματικά, έχουν «πολύ ήπια συμπτώματα».

Πηγή: newsbeast.gr