Θέση για τη μετάλλαξη Όμικρον και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων κατά του κορονοϊού για την νέα παραλλαγή του κορονοϊού που έχει προκαλέσει «συναγερμό» στους επιστήμονες παίρνει κορυφαίος επιδημιολόγος της Νότιας Αφρικής.

«Τα υπάρχοντα εμβόλια κατά της COVID-19 είναι πιθανόν αποτελεσματικά στην πρόληψη της σοβαρής νόσησης από τη νέα μετάλλαξη Όμικρον του νέου κορονοϊού» δήλωσε τη Δευτέρα (29/11) ο κορυφαίος επιδημιολόγος της Νότιας Αφρικής Σαλίμ Αμπντούλ Καρίμ όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο καθηγητής Καρίμ δήλωσε πως ακόμη είναι πολύ νωρίς για να μπορούν να πουν οι επιστήμονες, αν η μετάλλαξη Όμικρον οδηγεί σε πολύ σοβαρότερα κλινικά συμπτώματα από προηγούμενες παραλλαγές του ιού.

Νοσοκομείο και κορονοϊός

Η κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής κάνει ό,τι μπορεί για να προετοιμάσει τις εγκαταστάσεις του συστήματος υγείας

Παράλληλα ο υπουργός Υγείας της Νότιας Αφρικής Τζο Φάαλα σημείωσε σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε επίσης σήμερα, ότι η κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής κάνει ό,τι μπορεί για να προετοιμάσει τις εγκαταστάσεις του συστήματος υγείας ώστε να αντιμετωπίσουν τη νέα παραλλαγή Όμικρον.

Ο υπουργός πρόσθεσε επίσης ότι οι αξιωματούχοι έχουν διαβουλεύσεις με χώρες που επέβαλαν ταξιδιωτικούς περιορισμούς σε χώρες του νοτίου τμήματος της Αφρικής προσπαθώντας να τις πείσουν να ανακαλέσουν τις αποφάσεις τους.

Πηγή: newsbeast.gr