Σε 13 ανέρχονται τα κρούσματα της νέας μετάλλαξης Όμικρον του κορονοϊού που επιβεβαιώθηκαν στην ποδοσφαιρική ομάδα της Λισαβόνας Belenenses. Πρόκειται όπως ανακοίνωσε η αρχή δημόσιας υγείας DGS για παίκτες αλλά και για παράγοντες.

Η νέα μετάλλαξη Όμικρον εντοπίστηκε έπειτα από τον αγώνα της Belenenses με την Benfica το Σάββατο (27/11).

Ο αγώνας ξεκίνησε με μόνο εννέα παίκτες της Belenenses στον αγωνιστικό χώρο επειδή η υπόλοιπη μονάδα βρισκόταν σε απομόνωση και μόνο επτά παίκτες επέστρεψαν στον αγωνιστικό χώρο μετά το ημίχρονο.

Σε απομόνωση στο σπίτι τους 44 άτομα

«Βρισκόμαστε όλοι σε απομόνωση εκτός από την ομάδα νέων που δεν είχε παίξει το Σάββατο, 44 άτομα βρίσκονται σε απομόνωση στο σπίτι τους» είπε σήμερα ένας εκπρόσωπος της ομάδας.

«Δύο ή τρεις παίκτες και δύο ή τρεις παράγοντες έχουν συμπτώματα, αλλά τίποτα σοβαρό, οι υπόλοιποι είναι ασυμπτωματικοί. Όλοι περιμένουν να επαναλάβουν τις εξετάσεις μόλις δώσει την έγκριση η αρχή δημόσιας υγείας», πρόσθεσε.

Οι πρόεδροι της Benfica και της Belenenses είπαν σε συνέντευξη Τύπου το Σάββατο ότι δεν είχαν άλλη επιλογή από το να διενεργήσουν τον αγώνα, διαφορετικά θα κινδύνευαν με τιμωρία για «αδικαιολόγητη απουσία».

Πηγή: newsbeast.gr