Τα εννέα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον του κορονοϊού που εντοπίστηκαν στη Σκωτία συνδέονταν όλα με την ίδια ιδιωτική εκδήλωση, ενώ κανείς εξ αυτών δεν χρειάστηκε νοσηλεία, ενημέρωσε σήμερα η πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον.

Οι μολύνσεις που καταγράφηκαν στη Σκωτία αποτελούν μέχρι στιγμής την πλειονότητα των 14 μολύνσεων της Όμικρον που έχουν αναφερθεί στη Βρετανία και η Στέρτζον είπε πως καμία από τις εννέα περιπτώσεις στη Σκωτία δεν φαίνεται να συνδέεται με ταξίδι από το νότιο τμήμα της Αφρικής.

«Και οι εννέα περιπτώσεις συνδέονται. Ανάγονται όλες σε μία και μοναδική ιδιωτική εκδήλωση στις 20 Νοεμβρίου», δήλωσε η Στέρτζον στο κοινοβούλιο της Σκωτίας.

Νίκολα Στέρτζον

Καμία ένδειξη σημαντικής διασποράς της νέας μετάλλαξης

«Αναμένουμε ότι θα ταυτοποιηθούν και άλλες μολύνσεις τις ερχόμενες ημέρες οι οποίες επίσης συνδέονται με την εκδήλωση αυτή. Το γεγονός ότι όλες οι γνωστές μολύνσεις μέχρι τώρα συνδέονται με αυτή και μόνο την εκδήλωση μπορεί να σημαίνει ότι η μετάδοση στην κοινότητα είναι ακόμη περιορισμένη», πρόσθεσε η ίδια, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Η Στέρτζον είπε πως η εξελισσόμενη επανεξέταση των αποτελεσμάτων PCR δειγμάτων που θα μπορούσαν να είναι Όμικρον φθάνει τώρα έως και την 1η Νοεμβρίου, αλλά η χρονική σειρά εξακολουθεί να μην δείχνει ότι υπάρχει κάποια συσχέτιση με τη διάσκεψη για την κλιματική αλλαγή COP26 που διεξήχθη στη Γλασκώβη.

«Μέχρι τώρα δεν υπάρχει κάτι στην ευρύτερη άσκηση ανασκόπησης του κάνει η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Σκωτίας που να δείχνει πως η μετάδοση στην κοινότητα της νέας παραλλαγής είναι συνεχής ή ευρέως διαδεδομένη», είπε η πρωθυπουργός της Σκωτίας.

Πηγή: newsbeast.gr